Az ipari fűtőventilátorok ipari folyamatokban és ipari létesítményekben alkalmazott berendezések. Ellenállnak a környezeti hatásoknak, és nagy teljesítményű motorokkal vannak felszerelve, amelyek alkalmassá teszik őket arra, hogy ipari környezetben is hatékonyan üzemeljenek. 

 

Az ipari fűtőventilátorok és hőlégbefúvók előnyei

 

A kisebb műhelyekben, raktárakban való alkalmazásra az ipari fűtőventilátorok és hőlégfúvó készülékek kifejezetten hatékonyak azáltal, hogy szétoszlatják a meleg levegőt egy adott területen, így lehetővé teszik a gyors és egyenletes hőelosztást. Ez különösen fontos az olyan gyártási feladatok során, ahol a hőmérséklet egyenletességét biztosítani kell. 

 

Vannak ugyanis olyan speciális alkatrészek, amelyeket egy adott hőmérsékleten kell gyártani, illetve tárolni, különben méretbeli pontatlanságok keletkeznek bennük. Ezek a szabad szemmel nem látható eltérések azonban azt eredményezik, hogy a precíziós alkatrészek nem fognak megfelelni a műszaki követelményeknek. A gyártásuk során tehát állandó hőmérsékletet kell biztosítani. 

 

Költséghatékony és környezetkímélő megoldás

 

Az ipari fűtőventilátorok és a hőlégbefúvó készülékek általában energiatakarékosak, alacsony üzemeltetési költséggel járnak, így használatukkal növelhetjük az üzemi hatékonyságot is. Ezek a modern berendezések környezetbarát technológiákat alkalmaznak, kis helyet foglalnak el, mobilisak, könnyen szállíthatók. Könnyen szabályozhatók, így pontosan beállítható a kívánt hőmérséklet. További előnyük, hogy egyszerűen telepíthetők és könnyen kezelhetők. 

 

Pénztárcakímélő fűtés a Trotec TDS 20 R készülékkel

 

A Trotec TDS 20 R hőlégfúvó készülék gyors és hatékony fűtési megoldás, ami egyenletesen melegíti fel a levegőt. A készülékből kiáramló levegő hőmérséklete alig magasabb, mint a környezeti hőmérséklet. A készülékbe épített nagy légszállítású ventilátornak köszönhetően a fűtőbetéteken keletkező hőmennyiséget egyenletesen teríti szét a helyiségben, így nincs extrém hőmérséklet-emelkedés a fűtőtest közelében sem. Folyamatosan és egyenletesen melegíti fel a helyiség levegőjét, és a beállított értéken tartja, így megfelelő akár a speciális alkatrészek gyártási igényeinek is. Mivel üzemelése során nem használ oxigént, és nem bocsát ki semmilyen égésterméket, ezért kisebb, ablaktalan helyiségekben is alkalmazható. 

 

A beépített termosztát fokozatmentes beállítást tesz lehetővé, így a fűtőelemek energiatakarékos módon, csak szükség esetén fűtenek. A készülék fűtési funkció nélkül, csak ventilátor üzemmódban is használható. Ez lehetővé teszi a szellőztetési feladatok elvégzését, hiszen az anyagmegmunkálás során keletkezhetnek olyan káros gőzök, gázok, amelyeket célszerű eltávolítani a munkaterületről. A ventilátor funkcióval ez gyorsan megoldható. 

 

Ezzel a készülékkel műhelyek, garázsok, építkezések, raktárak, üvegházak, vásári bódék, lakóautók, pincehelyiségek, öltözők fűtési feladatát könnyen megoldhatjuk. Biztonságos készülék, amelyet túlmelegedés és ventilátor melegedés elleni védelemmel láttak el. Egyszerűen, az elektromos hálózathoz csatlakoztatás után már működtethetjük is a két fűtési fokozattal rendelkező berendezést. 

Amennyiben bővebb információra van szüksége az ipari fűtőberendezések kiválasztásával kapcsolatban, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunk szakembereihez.