bc-06-parameroA páratartalom kérdését nem lehet eleget elemezni, mivel hihetetlenül lényeges, hogy ez a téma is a megfelelő helyre kerüljön, a köztudatban. Jelen pillanatban az emberek nagy százalékának tudása töredékesnek mondható, ami az ideális páratartalommal kapcsolatos érát érinti. Van valami fogalmuk a penészekről, illetve azt is sejtik, hogy sem a túl magas, sem a túl alacsony nedvesség nem mondható jónak, ám ezen felül már kifejezetten kevesen tudnak bővebb információkkal szolgálni. Pedig ez a néhány tudás morzsa pont semmire nem elegendő, a gyakorlati életben.
Az optimális páratartalmat általában 40 – 60 % között szokták megadni, DE a megfelelő páratartalom pontosabb meghatározásához figyelembe kell venni az épület adottságait, a falak hőmérsékletét, a változó időjárási körülményeket és a lakók igényeit, mert változó, hogy hol mekkora páratartalom szükséges a penész megelőzéséhez. Ezért kérjük, mindenképp alaposan és több forrásból tájékozódjanak a körülményektől függő megfelelő páratartalomról. Ezt az értéket házi praktikák bevetésével, tartósan elérni, szinte lehetetlen. Éppen ezért találták fel a párásító készülékeket, melyek innovatív technológiájuknak köszönhetően pillanatok alatt képesek rendezni otthonának páratartalmát. A gazdaságos kivitel nem csak azt jelenti, hogy ezek a berendezések pénztárcabarát módon szerezhetők be, de üzemelésük sem terheli meg költségvetését. Ez nem egy utolsó szempont, a mai világban.
Az ideális páratartalom fenntartása kizárólag pozitív következményekkel jár. Egyrészt nem kell tartania az átkos penészedéstől, mely alapfeltétele a levegő magas páratartalma. A fűtési szezon beköszöntével rengetegen küzdenek a száraz levegő okozta kellemetlenségekkel. egy párásító berendezés segítségével ezzel a gonddal sem kell hosszú távon farkasszemet néznie, hiszen a körülmények mellékesek, az eszköz folyamatosan tökéletes szinten tartja légterének nedvességtartalmát.