Napjainkban - a magas energiaárak miatt - a fűtési rendszerünket a lehető legköltséghatékonyabb módon kell kialakítanunk. Ez alapos átgondolást igényel, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy melyik energiafajtából milyen mennyiséget használunk. Ha nem akarunk túl nagy gázszámlát fizetni, csökkenthetjük a gázfogyasztást elektromos hőlégbefúvó használatával.

 

Ha a meglévő fűtési rendszer túl nagy költséggel jár, érdemes átgondolni alternatív fűtési megoldásokat. Ha napközben csak egy-egy helyiség fűtésére van szükség, nem érdemes a teljes fűtési rendszert üzemeltetni, hiszen nem tartózkodunk a lakás minden helyiségében. Ilyen esetben jó alternatíva lehet valamilyen elektromos fűtés, például elektromos hőlégbefúvó alkalmazása

 

A helyiség gyors felfűtése

 

Ha például a fürdőszobát szeretnénk felmelegíteni a fürdéshez, vagy a gyerekszobát a kisbaba öltöztetéséhez, az elektromos hőlégbefúvóval gyorsan meleget teremthetünk az adott helyiségben. Az is gyakori, hogy az idős szülő tartózkodik csak otthon napközben a lakásban, és az ő szobáját szeretnénk csak fűteni. Ebben az esetben nagy energiapazarlás lenne a teljes lakás fűtése.

 

A webáruházunkban kapható Trotec TDS 10M kerámiabetétes hőlégbefúvó azért ideális választás erre a célra, mert nem fogyaszt oxigént a szobából, és nem termel semmilyen káros anyagot. Így a gyerekszobában vagy az idős emberek szobájában is biztonsággal alkalmazható. 

 

Miért előnyös a kerámiabetétes elektromos hőlégbefúvó allergiások számára?

 

Akár allergiás emberek számára is tökéletes választás lehet a Trotec TDS 10M PTC kerámiabetétes hőlégfúvó, ugyanis a kerámiabetétes fűtési technológia révén nincs égett porszag a szobában, mint a hagyományos fűtőszálas megoldás esetén. A PTC kerámiabetétet hosszú élettartamra tervezték, hiszen túlmelegedés elleni szabályozással rendelkezik. Két fokozatban használható, így a kisebb fokozat 1 kW-ot, a nagyobb fokozat 2 kW-ot fogyaszt. Könnyű súlya révén könnyen áthelyezhetjük egyik helyiségből a másikba. 

 

Iroda vagy műhely felfűtése

 

A home office-ban dolgozó családtag sem fázhat télen a hideg lakásban, ugyanakkor felesleges a teljes lakást fűteni miatta. Az elektromos hőlégfúvót egyszerűen bekapcsolva már - kellemes melegben - végezheti is a munkáját. Ha pedig a műhelyben tevékenykedünk, ahol esetleg nincs fűtés, egy elektromos hőlégfúvóval gyorsan meleget biztosíthatunk. A megfelelő fokozatra állítva nem kell azzal foglalkozni, hogy ki-be kapcsoljuk a készüléket, nyugodtan koncentrálhatunk a munkára.

 

A Trotec TDS 20 M kerámiabetétes hőlégfúvó üvegházak, autószerelő műhelyek, raktárhelyiségek gyors felfűtésére és melegen tartására is megfelelő. A hőszigetelt hordfülnek köszönhetően könnyen áthelyezhetjük egyik helyről a másikra. 1,5 kW-os és 3 kW-os fokozatban működtethető, és túlmelegedés elleni védelemmel van ellátva. 

 

Masszív, robusztus kivitele miatt ipari környezetben is jól alkalmazható, ugyanakkor nem zavaró a működése, hiszen kifejezetten halk. Azok számára is ideális, akik kültéren dolgoznak, és az ideiglenesen felállított munkasátorban szeretnének időnként melegedni. Konténerek, öltözők felfűtésére is jól használhatjuk, hiszen gyorsan meleget varázsol, és ilyenkor nincs szükség a helyiség egész napos melegen tartására. 

 

Amennyiben segítségre van szüksége a megfelelő elektromos hőlégfúvó vagy egyéb elektromos fűtési berendezés kiválasztásával kapcsolatban, keresse bátran cégünk ügyfélszolgálatának szakembereit.