Az Ön lakásában is túl magas a páratartalom?
Szeretne végleges megoldást találni problémájára?

 

Mint ahogy azt tudjuk, életünk leghétköznapibb tevékenységei mind pára kibocsájtással járnak, mint például a ruhák kiteregetése, a vasalás és a zuhanyzás is. Amikor a lakásunkban a páratartalom túl magasra nő, akkor az különféle problémákat okozhat, mint pl. a dohos szag, és a penész megjelenése. Azaz ha a páratartalom értéke tartósan túl magas, akkor a baktériumok és penészgombák elkezdenek szaporodni, melyek nem csupán esztétikai, hanem egészségügyi károkat is okozhatnak számunkra. A probléma megoldására a legcélszerűbb elektromos páramentesítőt igénybe vennünk.

Mit kell tudnunk az elektromos páramenetesítőkről?

Az elektromos párátlanító készülékek értelemszerűen elektromos árammal működnek, nem úgy mint a tablettás páramentesítők. Az elektromos párátlanítók akár több százszor hatékonyabbak, mint a tablettás társaik. Aki már vásárolt magának tablettás páramentesítő készüléket az bizony tapasztalta, hogy azok csak néhány dl vizet gyűjtenek össze, és az is sokszor több napba tellik. Ezzel szemben az elektromos párátlanító berendezéseink képesek akár napi 10-40 liter vizet is tartályukba gyűjteni. Az elektromos párátlanító a nedvességet a levegő fizikai tulajdonságának azaz a hőmérséklet megváltoztatásával vonja ki. A lehűtött levegőt a készülék vissza is melegíti, ezáltal a helyiségben a hőmérséklet csökkenése nem következik be. Az elektromos páramentesítőben lévő hideg felületű hűtőbordákkal kerül kapcsolatba a túl sok párát tartalmazó levegő, ami így hirtelen lehűl. A hideg levegő kevesebb nedvességet tud magában tartani, mint a meleg, emiatt a nedvesség nagy része lecsapódik a hideg hűtőbordákon. Ez a lecsapódott nedvesség az elektromos párátlanító külön tartályába kerül. Az oldalunkon találató elektromos párátlanítók automatikusan tartják a helyiségben a beállított páratartalmat, így nem fordulhat elő, hogy a levegőt túlságosan kiszárítsák, vagy, hogy újra megemelkedjen a páratartalom. Az ember számára optimális páratartalom mellett eltűnik a penészgomba, és a dohszag is.

Gazdaságos e az elektromos páramenesítő használata?

 Az elektromos párátlanító használatával kapcsolatban az egyik legfontosabb kérdés az hogy mennyi energiát fogyaszt. Elektromos páramentesítőknél figyelembe kell venni a készülék áramfogyasztását. Mi a honlapunkon minden elektromos párátlanító esetében a műszaki adatoknál feltüntetjük az áramfogyasztást is. Büszkék vagyunk arra, hogy párátlanító berendezéseink a piacon a leggazdaságosabbak közé tartoznak, és, hogy használatuk rövid időn belül megtérül, ugyanis jobb lesz az emberek hőérzete, közérzete, és nem kell újból és újból a penész eltávolítására költeni. A penészmentes környezetben hosszabb lesz az épület és a berendezések élettartama is. Amennyiben véglegesen meg akar szabadulni a penésztől, az elektromos párátlanító készülék megfelelő választásnak fog bizonyulni. Használata könnyű és gazdaságos, a penészmegelőzést illetően pedig kifogástalan munkát végez. Ha szeretne, többet tudni az elektromos párátlanítók működéséről, és előnyeiről, akkor kérjük kattintson ide és böngésszen a termékek között, ahol részletesebb leírásokat talál: minőségi elektromos párátlanítók