A tél közeledtével minden évben felülvizsgáljuk a fűtésrendszert, hogy azon kívül, hogy kellemes meleg van a lakásban, vajon energiatakarékos módon működik-e. Gyakran fordul elő ugyanis, hogy az elavult, régi fűtőberendezések túl sok energiát fogyasztanak, ami napjainkban a magas energiaárak mellett fontos probléma lehet.

 

A fűtésrendszer kiegészítése

 

Egy lakás vagy családi ház fűtésrendszerét ideális esetben a lakás helyiségeinek méretéhez igazítva tervezik meg. Tíz-húsz év elteltével azonban, a technikai fejlődésnek köszönhetően már sokkal hatékonyabb megoldások állnak a rendelkezésre, így érdemes átgondolnunk a meglévő rendszer átalakítását vagy kiegészítését. A Páramentesítő.hu weboldalunkon - a hősugárzótól a fűtőkonvektorokig - a háztartási fűtőberendezések és ipari fűtőberendezések többféle lehetősége található.

 

A hősugárzók

A hősugárzók alapvetően kétféle módon működhetnek, ugyanis a hő sugárzással vagy konvekcióval tud terjedni a helyiségben. Ez előbbi esetében a hő infravörös sugárzással terjed az egész helyiségben, ami ezáltal hamar felmelegszik, viszont nem lesz egyenletes meleg mindenhol. 

A konvekciós hősugárzás esetében először csak a hősugárzó körüli levegő fog felmelegedni. Ez a meleg levegő felszáll a mennyezet körüli részre, ott átadja a hőt, lehűl, és kezdődik elölről a folyamat. Így lassan melegszik fel a teljes helyiség. 

A modern hősugárzók a két módszer kombinációját ötvözik. A hősugárzó a meglévő fűtési rendszer kiváló kiegészítője lehet, ha gyorsan szeretnénk felmelegíteni például a gyerekszobát vagy a fürdőszobát. Alkalmazhatjuk a garázs, műhely, pince, irodahelyiség fűtésének megoldására is. A Trotec TDS 20 P kerámiabetétes hősugárzó, hőlégbefúvó a benne lévő radiális ventilátornak köszönhetően pillanatok alatt felmelegíti a helyiséget. Halk működéssel gyorsan és egyenletesen melegít.

Elektromos fűtőtestek

Az elektromos fűtőtestek gyorsan kiépíthető, viszonylag olcsó fűtési megoldást jelentenek, ezért egyre népszerűbbek. Ideálisak egy-egy helyiség gyors felmelegítésére, ha nem akarjuk a teljes lakást átmelegíteni. Természetesen minden helyiségben fűthetünk elektromos fűtőtesttel, vagy akár átvihetjük egyik helyiségből a másikba, hiszen mobil fűtési megoldásról van szó.

A Trotec TCH 2050 E fűtőradiátor két fokozatban, 1200W és 2000W fűtőteljesítménnyel üzemeltethető a hőmérsékleti viszonyoknak megfelelően. Optimálisan maximum 24 négyzetméter alapterületű helyiségekben működik, tehát nappali, hálószoba, gyerekszoba, fürdőszoba fűtésére ideális, illetve hatékony lehet az irodahelyiségek melegen tartására is. Működése távirányítóval szabályozható. LED kijelző mutatja a hőmérsékleti beállításokat.

 

Gyors és hatékony megoldás idős családtagjaink számára

 

Akkor is jól használható egy elektromos fűtőradiátor vagy konvektor, ha idős emberek számára szeretnénk megoldani a fűtést. Gyakran előfordul, hogy a korábbi fűtési rendszert az idős ember már nem tudja használni, különösen egy fatüzelésű kazán esetében. 

 

Ilyenkor nagy segítséget jelent egy könnyen beüzemelhető elektromos fűtőtest, amelyet abba a helyiségbe helyezünk, ahol az idős családtag sokat tartózkodik, amíg - esetleg a munkából hazaérve - befűtjük a teljes lakást. 

 

Amennyiben háztartási vagy ipari célú fűtőberendezésekre van szüksége, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunk szakembereivel, akik a fűtési megoldásokkal kapcsolatos kérdéseire szívesen válaszolnak!