Az ipari páramentesítőket 100m² vagy annál nagyobb helyiségekben, elsősorban olyan környezetben alkalmazhatjuk, ahol a nedvesség ellenőrzése és csökkentése alapvető fontosságú. Ezek lehetnek ipari létesítmények, élelmiszeripari üzemek és raktárak, gyógyszergyárak, építkezések és egyéb üzemi helyiségek. 

 

Az ipari páramentesítők gyakorlati haszna 

 

Ezeknek a berendezéseknek a használata különösen fontos olyan területeken, ahol a nedvesség károkat tud okozni. Tehát ha a nedvesség hatására tönkremennek az alapanyagok, károsodnak az elkészült termékek vagy a termelőberendezések, elektronikai eszközök, stb., érdemes ipari párátlanító készüléket beüzemelni, amivel optimális szinten lehet tartani a levegő nedvességtartalmát. 

 

A Trotec páramentesítő 100 alapterületű helyiségben is hatékony

 

A nagy kapacitású Trotec párátlanító berendezéseket kifejezetten ipari célokra tervezték. Könnyen kezelhetőek, és beállíthatóak az adott környezet speciális igényeinek megfelelően. Ugyanakkor kialakításuknak köszönhetően mobilizálhatók, így ott alkalmazhatjuk őket, ahol a szárazon tartási funkcióra van szükség. 

 

Specifikus felhasználási területek

 

  • Az élelmiszeriparban a levegő nedvességének szabályozása alapvető fontosságú. Az élelmiszerek gyártása, feldolgozása és tárolása során ugyanis a nedvesség jelenléte hozzájárulhat az élelmiszerek romlásához, penészedéséhez, ezért a megfelelő páratartalom fenntartása elengedhetetlen. 

  • A gyógyszerek gyártása során is ellenőrizni kell a páratartalmat, hiszen az összetevők között lehetnek nedvességre érzékeny anyagok. A nedvesség tehát károsíthatja vagy befolyásolhatja a gyógyszerek hatékonyságát és stabilitását.

  • Laboratóriumokban szintén pontos és stabil páratartalmat kell biztosítani, hiszen a különböző mérési eredmények csak így lesznek megbízhatóak.

  • Az elektronikai alkatrészek gyártása során is fontos a száraz környezet, ugyanis ezek az alkatrészek érzékenyek a nedvességre, és károsodhatnak általa.

  • A logisztikai központokban, raktárakban tárolt áru minőségét is befolyásolhatja a nedvesség, ezért alkalmaznak nagy kapacitású berendezést. Az ipari páramentesítő 100m² vagy ennél nagyobb alapterületű helyiségekben is hatékonyan párátlanít. 

  • Múzeumokban és galériákban is szükséges a nedvességre érzékeny műtárgyak védelme érdekében az optimális páraszint biztosítása.

  • Építkezéseken, felújítási munkálatok során az egyes építési folyamatok gyorsítása érdekében is gyakran alkalmazzák ezeket a készülékeket.

 

Az ipari páramentesítők típusai

 

  • A kompresszoros készülékek a levegőt beszívják és lehűtik, így a nedvesség kicsapódik, és eltávolíthatóvá válik. 

  • Az adszorpciós páramentesítők egy abszorbens anyag segítségével vonják ki a nedvességet a levegőből, majd ezt az anyagot megszárítják, hogy eltávolítsák belőle a nedvességet. A TTR 300 adszorpciós készülék 0,7 kg/h párátlanító teljesítménnyel rendelkezik. Egyik legnagyobb előnye, hogy fűtetlen helyiségekben is hatékonyan működik.

  • A termoelektromos berendezések hűtési és felmelegedési ciklusokat használnak a pára eltávolítására. 

 

Amennyiben további kérdése merülne fel a páramentesítő készülék kiválasztásával kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunk szakembereivel.