Az utóbbi években azt tapasztaltuk, hogy Magyarország éghajlata jelentős mértékben változik. A tél egyre enyhébb, a nyár pedig forró és száraz. Ebben a kánikulában a lakás gyorsan felmelegszik, és ha nem gondoskodunk a szoba hűtéséről, még éjszaka is túl meleg lesz. Így nemcsak nappal okoz kellemetlenséget a túlzott meleg, hanem az éjszakai pihenés is problémás. 

 

A nyári hónapokban sokan próbálnak megoldást találni az otthoni helyiségek vagy az iroda hűtésére, amihez többféle lehetőség is a rendelkezésre áll. A kora reggeli szellőztetés ugyan hasznos, mert a friss levegőre szüksége van a szervezetünknek, viszont csak néhány órára hűti le a lakást. Ha hatékonyabb megoldásra vágyunk, akkor léghűtő vagy klímaberendezést célszerű alkalmaznunk.

 

A szoba hűtése léghűtővel

 

Ha napközben néhány fokkal szeretnénk csökkenteni a szoba hőmérsékletét, akkor a léghűtő berendezések erre kiválóan alkalmasak. A léghűtők nem klímaberendezések, ugyanis nem tartalmaznak kompresszort. 

 

Természetes módon, a vízelpárologtatás elve alapján hűtik a szoba levegőjét. Ezt a hűtési eljárást adiabatikus hűtésnek nevezzük, ami azt jelenti, hogy a víz hőenergiát von el a környezeti levegőből, ezáltal kellemesen hűvössé teszi a helyiséget. Használatuk olyan érzést kelt, mint amikor egy tavaszi eső után kellemes szellő fújdogál. Ez a nyári kánikulában kifejezetten jól tud esni. 

 

A webáruházunkban kapható Trotec PAE 45 léghűtő készülék a léghűtésen kívül légfrissítés, szellőztetés és párásítás funkcióval is rendelkezik. Ezekkel a funkciókkal a száraz meleg napokon kellemesen, 2-3°C-kal hűti a környezetét, ugyanakkor a levegőt is megtisztítja a szennyezőanyagoktól.

 

Mobil klíma: a rugalmas, hűsítő megoldás

 

Ha a lakás - fekvése vagy szigetelése révén - nagyon átmelegszik a nyári időszakban, akkor jelentősebb mértékben szükséges hűteni a helyiségeket. Ehhez érdemes mobil klímát alkalmazni. A cégünk által forgalmazott Trotec PAC 2010 SH mobil klíma sokoldalú készülék, ugyanis a meleg napokon hűthetünk és szellőztethetünk, a hűvösebb napokon fűthetünk vele. Ha szükséges, páramentesítésre is alkalmazhatjuk. 

 

Légkondicionálóként kb. 26 négyzetméteres helyiség hűtésére ideális. A helyiségek hőmérséklete a készülékkel 16-31°C között szabályozható, automata üzemmódjának köszönhetően a beállított hőmérséklet elérése után kikapcsol. Két ventilátorfokozat és állítható lamellák biztosítják azt, hogy a hűvös levegő egyenletesen eloszlik a helyiségben. A páramentesítő funkció napi 19 l vizet tud kiszűrni a levegőből, így megakadályozható a penészedés. Csendes üzemmódjának köszönhetően hálószobai alkalmazásra is ajánlott, hiszen nem akadályozza a pihenést.

 

A mobil klíma kivezetési lehetőségei

 

A mobil klíma nagy előnye a rugalmassága, hiszen könnyen beüzemelhető bármelyik helyiségben. A levegő kivezetését kétféleképpen lehet megoldani. Az egyik megoldás az, hogy a falat vagy a nyílászárót átfúrjuk, ami általában kevésbé népszerű a felhasználók körében. 

 

Legtöbben inkább a másik megoldást, a készülékhez kapható AirLock 100/1000 rendszert választják, amelyet webáruházunkban is megvásárolhatnak. Ez a fényáteresztő, strapabíró műanyag termék az ablakra felszerelve eltömíti az ablakrést, és csak a klíma csövének hagy szabad utat. Szinte minden ablaktípushoz használható, amely nem nagyobb 4 méternél. A mobil klíma használata után sem kell leszerelni, mert így is könnyen becsukható az ablak.


Amennyiben kérdése merülne fel a cégünk által forgalmazott léghűtő, légkondicionáló készülékekkel kapcsolatban, nyugodtan keresse ügyfélszolgálatunk szakembereit.