A légúti allergia az utóbbi évtizedekben egyre több embert érint, és gyakran már gyermekkorban kialakul. Bár számos gyógyszer kapható allergia ellen, sajnos egyik sem szünteti meg teljesen a kellemetlen tüneteket, hiszen nem az allergiát kiváltó tényezőt iktatja ki. Ebben a blogcikkben arról olvashat, hogy miként segíthet a HEPA szűrő, illetve milyen készülékekben található meg.

 

Mi okozza a légúti allergiát? 

 

Amikor kialakulnak a kellemetlen tünetek, az első lépés, hogy kiderítsük, milyen anyagokra vagyunk allergiásak. Ez azért fontos, mert az allergia egy immunrendszeri válasz, a szervezet túlzott reakciója bizonyos anyagok iránt. Ez lehet pollen, háziporatka, penészgomba, állatszőr, lúdtoll, stb. Ezekből az allergén anyagokból minél kevesebb kerül a légutakba, annál kevésbé jelenik meg az eltúlzott immunválasz. 

 

Az allergiás reakció során az immunrendszerünk az allergéneket tévesen veszélyes anyagként azonosítja, és túlzott védekező mechanizmusokat aktivál a szervezetünkben. Ennek eredménye lesz az orrnyálkahártya duzzanata, amit orrdugulás, orrfolyás, tüsszögés formájában fogunk érzékelni, illetve a torok nyálkahártya-irritációja, amit köhögés, krákogás fog kísérni. Szem- és bőrirritáció, kipirosodás, viszketés is gyakran előfordul. 

 

Csökkentsük az allergénekkel való kapcsolatot!

 

Az allergén anyagokat a levegővel lélegezzük be, így jutnak be a szervezetbe, illetve a bőrünk közvetlenül érintkezhet velük. Az allergiás reakciók nemcsak kellemetlenek, hanem rontják az életminőségünket is. 

 

Az allergiás reakciókat azonban hatékonyan csökkenthetjük, ha kerüljük a kontaktust ezekkel az anyagokkal. Persze a levegőben mindenütt ott lehetnek, így ehhez HEPA szűrős légtisztító készülékre lesz szükségünk. Az ilyen berendezések a levegőt átáramoltatják a HEPA szűrőn, ami kiszűri a polleneket, poratkákat és egyéb szennyeződéseket. 

 

Az Aktobis HEPA szűrős légtisztító előnyei

 

Az Aktobis WDH 660b készülék a HEPA/ULPA szűrője által felfogja a részecskéket 0,0001 mm-es nagyságig, ezáltal megtisztítja a levegőt a poratkától, a pollenektől, a csíráktól, stb. Az aktív szén&katalizátor szűrője pedig elnyeli a füstöt, 90%-ig lebontja a káros gázokat. A légtisztító két oldalára felszerelt 6W-os UV lámpa gondoskodik arról, hogy a levegőben található baktériumok és vírusok is elpusztuljanak. 

 

Anioncserélő és ózon funkcióval is rendelkezik, amelyekkel még hatékonyabb a káros szennyezőanyagok semlegesítése, hiszen nemcsak a levegőből, hanem a bútorok szövetéből, szőnyegekből, tapétákról is eltávolítja az allergén anyagokat. 

 

Levegőszenzorral méri a légminőséget, ami alapján automatikusan ki- és bekapcsol. Kijelzőjén mutatja a helyiség hőmérsékletét és a relatív páratartalmat is. Ez azért fontos, mert ezek a tényezők is befolyásolják a komfortérzetünket. Természetesen a HEPA szűrőt rendszeresen tisztítani kell, és legalább évente ki kell cserélni. Ennek érdekében webáruházunkban több típusú készülékhez árulunk szűrőkészletet. 

 

Milyen eszközökben található még HEPA szűrő?

 

  • Érdemes olyan porszívót használni, amelyikben HEPA szűrő található, hiszen ez megakadályozza, hogy a szőnyegből, padlóról eltávolított allergén anyagok visszakerüljenek a levegőbe.

  • Kaphatók olyan páramentesítő készülékek is, amelyek HEPA szűrő által légtisztító funkcióra is képesek. Ilyen például a Trotec TTK 64 Hepa páramentesítő és légtisztító berendezés. 


Amennyiben bővebb információra van szüksége a HEPA szűrős készülékekkel kapcsolatban, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunk szakembereihez.