A fal nedvesedése egy gyakori probléma, amivel a családi házban lakók szembesülnek. A nedves falak okozta gondok nemcsak esztétikailag rontják az otthonunk megjelenését, hanem hosszú távon komoly károkat is tudnak okozni a ház szerkezetében. Szerencsére ma már hatékony eszközök kaphatók, amelyekkel megoldható a vizes fal szárítása házilag.

 

Mitől vizesedhet a fal, és ez milyen problémákat okozhat?

 

A falak nedvesedésének sokféle oka lehet, ezek közül a leggyakoribb a rossz szigetelés, a nem megfelelő esővíz-elvezetés, a tetőszivárgás, a csőtörés vagy éppen a belső légtér magas nedvességtartalmából és a nagy hőmérséklet különbségekből adódó kondenzáció. A vizes falakon hamar megjelenik a penész, hiszen a vizes környezet elősegíti a penészgomba szaporodását.

 

A nedvesség az épület szerkezeti elemeiben is kárt okozhat, hiszen a faelemek korhadni, a fémelemek korrodálódni fognak. A nedvességet tehát minél hamarabb meg kell szüntetni a károk mérséklése céljából. Ehhez léteznek ma már olyan berendezések, amelyekkel gyorsan és hatékonyan tudjuk kiszárítani a falakat.

 

Milyen egyszerű módszerek léteznek a vizes fal kiszárítására?

 

Ha azt érzékeljük, hogy a házunk fala vizes, a legegyszerűbb, ha jól átszellőztetjük az adott helyiséget. Ez kisebb nedvesedésnél, és főleg meleg időszakban lehet elegendő. Más esetekben használjunk szellőzőventilátort is, ami fokozza a levegő áramlását.

 

Az otthoni szárításhoz használhatunk nedvességelnyelő anyagokat is, például páramentesítő zselét. Ezek a termékek segítenek felszívni a levegő páratartalmát, így csökkenthetjük a falak nedvességét.

 

A webáruházunkban kapható WDH AB10 radiális falszárító ventilátor például hatékonyan használható falszárítási célokra. Ez a gép erős, hiszen a radiális turbinák hatalmas teljesítmény leadására képesek. Robusztus felépítésének és elnyűhetetlen anyagának köszönhetően hosszú élettartammal rendelkezik. Jól alkalmazhatjuk pincék, lakások, épületek falainak szárítására, festés, vakolás vagy beázás esetén, illetve ha a talajvíz a hiányos szigetelés következtében felszivárog a falakba.

 

A szárító funkció mellett szellőztető funkciója is van, a kellemetlen vagy káros gőzök, gázok gyorsan eltávolíthatók a segítségével a helyiségből. Szőnyeg szárítására is használható, ezért is népszerű a szőnyegtisztító cégek körében. Ha páramentesítő készülékekkel együtt alkalmazzuk, tovább tudjuk fokozni a falszáradás hatékonyságát.

 

A vizes fal szárítása házilag párátlanító berendezésekkel

 

A páramentesítő készülékek felszívják a párát a levegőből, így segítik a falak száradását. Fontos, hogy a különböző kapacitású gépek közül a helyiség méretének és páratatalmának leginkább megfelelő terméket válasszuk.

 

A Trotec ipari páramentesítők fokozzák a szellőzést és a levegőcserét a nedves helyeken, segítik a nedvesség eltávolítását a falakból. Könnyen hordozhatóak, egyszerűen kezelhetőek, így alkalmazásukhoz nincs szükség különösebb szakértelemre. Nagy teljesítményük révén alkalmasak a nagyobb területek, például raktárak, műhelyek, gyártócsarnokok vagy építkezések szárítási feladatainak ellátására, általuk a vizes fal szárítása házilag is megoldható.

 

Amennyiben részletesebb információra van szüksége az általunk forgalmazott termékekkel kapcsolatban, kérjük forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunk szakembereihez, akik készséggel válaszolnak kérdéseire.