Sokféle praktika létezik ugyan, de egyáltalán nem egyszerű a fekete penész eltávolítása a falról. Úgy általában maga a probléma, vagyis a penészesedés megszüntetése nem a legkönnyebb feladat. A legjobb megoldás a megelőzés.

 

Mikor jelentkezik a penész? Általában akkor, ha túl nagy a levegő nedvességtartalma az adott helyiségben. Ennek következtében a fal bepállik, és nem túl esztétikus zöld vagy rosszabb esetben fekete penészfoltok jelennek meg rajta. Vannak különféle szerek az eltüntetésére, de szinte biztos, hogy a szokásainkon is változtatni kell. Szerezzünk be például egy páramentesítő készüléket, amelynek többféle verzióját megtalálja Páramentesítő.hu webshopunk háztartási berendezései között.

 

Fekete penész eltávolítása a falról – hogyan?

 

Amikor egy adott helyen a levegő páratartalma az ideális 40-60% fölé emelkedik, automatikusan elindul a páralecsapódás. Ez először csak vízcseppeket jelent a falon, majd akár még penész is kialakulhat. Amennyiben Önnél az utóbbi probléma áll fenn, akkor használjon először házi szereket vagy háztartási boltokban kapható penészeltávolítókat! Ez azonban csak az első lépés, mert ha el is tűnik a penészfolt, akkor is gondoskodni kell hosszú távon a penészmentesítésről. Milyen praktikák léteznek?

 

  • Szellőztessünk naponta többször, 2-3 percig! Nem elegendő résnyire kinyitni az ablakot, fontos, hogy jól átjárja a levegő a falakat. Télen is tegyünk így, ettől még nem fog lehűlni a lakás.

  • Ha festünk, gondoljunk mindenképp légáteresztő festékekre, ezek sokat segíthetnek.

  • Amennyiben nagyobb felújítás előtt állunk, a szigetelésre is ügyeljünk. A hőhidak ugyanis fokozzák a páralecsapódást.

  • Mindezek mellett nem árt, ha rendszeresen működtetünk egy páramentesítő készüléket.

 

WDH 930 EEW – párátlanítás nagy hatékonysággal

 

Fontos lenne, hogy megelőzzük a túl nagy páratartalom okozta problémát, vagyis jelen esetben a penész kialakulását. A prevenció mindig hatékonyabb, mint az utólagos kezelés. Ha a fent említett javaslatokat betartjuk, akkor nem fog fejtörést okozni a későbbiekben a penészgomba. Azon sem kell gondolkodnunk, hogyan oldódik majd meg a fekete penész eltávolítása a falról!

 

Mivel ma már számtalan páramentesítő készülék létezik, nem egyszerű eldönteni, melyiket válasszuk. Ha Önnek egy nagyobb teljesítményű, intelligens berendezésre van szüksége, akkor a WDH 930 EEW párátlanító lehet a megfelelő eszköz. Miért?

 

  • Akár napi 40 liter vizet is össze tud gyűjteni.

  • Alacsony, csak max. 495 W a fogyasztása.

  • Digitális pára- és hőmérővel van ellátva.

  • Kétfokozatú ventilátora van, így még hatékonyabb a párátlanítás.

  • 4 db görgővel könnyen mozgatható.

  • Wifi távvezérléssel is kiválóan működik.

 

Hol és hogyan használhatjuk a páramentesítőt?

 

Egy páramentesítő gyakorlatilag bárhol használható, ahol a nedvesség, illetve a páratartalom csökkentésére, a légtér szárítására van szükség. Pincékben, levéltárakban, múzeumokban éppoly hatékonyan működik, mint akkor, ha egy épület túlságosan vizesedik, esetleg feljön a talajvíz. Célszerű ezeket a berendezéseket folyamatosan üzemeltetni az optimális hatás érdekében. Áramon kívül más nem szükséges hozzá. Időnként érdemes a levegőszűrőt cserélni, és szakszervizzel megtisztíttatni a hűtőbordákat a portól.

 

Amennyiben felkeltették érdeklődését a párátlanító berendezéseink, vagy van is konkrét termék, amellyel kapcsolatban kérdése van, várjuk szíves megkeresését elérhetőségeinken!