Amikor véget ér a rekkenő nyári hőség, azt gondolnánk, hogy a klímaberendezéseket el lehet tenni, és semmi hasznuk sincs a következő nyárig. Vannak azonban olyan mobil klímák, amelyek nemcsak hűtési funkcióval rendelkeznek, hanem tudnak fűteni, szellőztetni, páramentesíteni is.

 

Milyen előnyei vannak a mobil klíma készülékeknek?

 

  • A rugalmasság egy nagy előny, hiszen könnyen áthelyezhetjük és szállíthatjuk őket. Általában kerekeken gurulnak, így könnyen mozgathatók a lakásban, nem igényelnek komoly átalakításokat. Ezáltal lehetővé teszik a hűtés vagy a fűtés célzott területekre történő irányítását.

  • A falra szerelhető, kültéri és beltéri egységgel rendelkező klímaberendezések kiépítési költsége gyakran magas. A webáruházunkban kapható mobil klímák ehhez képest jóval olcsóbbak, mivel nincs szükség szakemberre a telepítésükhöz. Hatékonyan hűtik vagy fűtik a kiválasztott területet, így kevesebb energiát használnak.

  • Könnyen telepíthetőek, csak egy szellőzőnyílás szükséges a számukra. Nincs szükség bonyolult szerelési munkálatokra, amelyeket a hagyományos légkondi felszerelése jelent.

  • Számos mobil klíma rendelkezik időzítő funkcióval, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az automatikus be- és kikapcsolás beállítását. Ez jó lehetőség az energiahatékonyság növelésére, és a készülék használatának optimalizálására.

 

A hűtésen kívül milyen egyéb funkciókra képesek a mobil klímák?

 

Sok modell a légkondicionálás mellett fűtési funkcióval is rendelkezik, amivel a hűvös időben kellemes meleget teremthetünk a helyiségben. A párásabb napokon bekapcsolhatjuk a páramentesítő funkciót, így megelőzhetjük a penészedést, a dohosodást. A szellőztető funkció akkor jó, ha a helyiségben gyorsan és hatékonyan szeretnénk kicserélni a levegőt, például a kellemetlen szagok és az elhasznált oxigén helyett friss levegőt teremtve. 

 

A legtöbb mobil klíma működtethető csendes üzemmóddal, ami különösen az éjszakai használat vagy irodai munka során hasznos. A készülékek digitális kijelzője lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen ellenőrizzék a helyiség hőmérsékletét és páratartalmát. Ez segít abban, hogy a készülék megfelelő üzemeltetésével kellemes és komfortos környezetet teremtsünk. 

 

Ilyen hatékony készülék például a Trotec PAC 3800 S mobil klíma, amely 3 funkcióval rendelkezik, ugyanis nemcsak hűt, hanem páramentesítésre és szellőztetésre is képes. A készülék 50 négyzetméter alapterületű vagy 125 köbméter légterű helyiségekhez ideális. Nappalik, irodák, kisebb lakások, üzletek, fitnesztermek, szállodai szobák hűtésére, szellőztetésére kiválóan alkalmas. Ezenkívül az óránként 1,5 l szárítási kapacitásával gyors páramentesítést tesz lehetővé. 

 

Hogyan tartsuk karban a mobil klímákat?

 

Ezeknek a berendezéseknek a karbantartása sem bonyolult feladat. A szűrőket időközönként tisztítani kell, illetve ha már nem lehet megfelelően tisztítani, akkor érdemes kicserélni őket. Ezek a feladatok egyszerűen elvégezhetőek, nem igényelnek speciális szakértelmet. Az alkatrészekhez könnyen hozzáférhetünk, és elvégezhetjük ezt a karbantartást mi magunk is.

 

Ha otthonában vagy irodájában kényelmes klímát szeretne, és bővebb információra van szüksége a megfelelő berendezés kiválasztásával kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.