pac3200eaNyilván a mobil klíma nem minden élethelyzetben megfelelő választás. Akadnak olyan szituációk, amikor a beépíthető, stabilan rögzített alternatívák élveznek elsőbbséget. De ha önnek a hordozhatóság fő szempont, akkor a legjobb, ha közelebbről is megismeri a mobil légkondicionálás világát. Egykor még élénken élt a köztudatban az a fals elképzelés, hogy a hordozható klimatizálás megfizethetetlen luxus, úgyhogy csak az álmodozzon ilyesfajta beruházásról, akinek rengeteg felesleges pénze van.
Sokáig tartotta magát ez az előítélet, de szerencsére mára már mind többen fedezik fel a hordozható légkondicionáló technológiában rejlő előnyöket. A kezdetek kezdetén, amikor önmagában a háztartások klimatizálása is csodaszámba ment természetes volt, hogy a rendelkezésre álló eszközök ára a csillagos eget súrolta. Még a kereslet sem növekedett meg annyira, hogy kikényszerítse a kínálat pozitív irányú változását. A folyamat, azonban elindult, s napjainkban gyakorlatilag a végét járja. Azaz megfizethető ár társult a klímák beszerzéséhez.
A mobil klíma vitathatatlan pozitívumai: Ha ön nem bírja már a nyári hőséget, ha megőrül a harminc fokban, akkor bizony kénytelen tenni a hűsítő ügy érdekében. Ez különösen igaz akkor, ha a forróságban esetlegesen egészsége is veszélybe kerülhet. A mobilizálható egység egyik szobából a másikba vihető, mindenféle nehézség, vagy probléma nélkül. Azaz, ha sűrűn váltogatja a helyzetét otthonában, akkor kezébe veheti a hűs légáramlatok irányítását, hála a hordozható rendszernek. Kedvenc készülékét nyaralásai, utazásai alkalmával sem kell hiányolnia, hiszen a mobilitásnak köszönhetően bármikor kiaknázhatja a benne rejlőenyhülést hozó pozitívumokat.