Ha van egy jól működő fűtési rendszerünk, joggal tehetjük fel a kérdést, szükség van-e lakásunkban elektromos kerámia hősugárzó használatára? Ha megismerjük ezt a fűtőberendezést, a válasz egyértelműen igen lesz. Egy-egy hidegebb őszi vagy tavaszi napon, amikor még nem kell fűteni az egész lakást, a kerámia hősugárzóval gyorsan kellemes hőmérsékletet varázsolhatunk a lakás bármelyik helyiségébe.

 

Az is előfordulhat, hogy a meglévő fűtési rendszerünk a lakás valamelyik részét nem fűti fel a kívánt hőmérsékletre, például hideg a fürdőszoba a kisgyermek fürdetéséhez. Ilyenkor kiegészítésként jól jöhet egy könnyen mobilizálható hősugárzó.

 

Blogbejegyzésünkben a kerámia hősugárzók jellemzőit, előnyeit, hátrányait mutatjuk be, amelyek közül cégünk a Trotec márka különböző típusait forgalmazza. 

 

A kerámia hősugárzó működése egyszerű

 

A hősugárzók általában egyszerű elven működnek: az elektromos áram hatására a bennük lévő fűtőszál felizzik és rövid idő alatt hőt termel. A kerámia hősugárzóban fűtőszál helyett egy speciális kerámiából készült bordás szerkezet található, ami nem izzik fel a használat során, ezáltal nem tud túlmelegedni sem. Ez a kerámia jól tartja a hőt, így gazdaságos a készülék használata. Minden előkészület nélkül alkalmazhatjuk, hiszen működéséhez egyedül elektromos áramra van szükség. 

 

A kerámia hősugárzó további előnyei

 

A kerámia hősugárzó a hősugárzók valamennyi előnyével rendelkezik: rövidebb idő alatt felmelegíti a helyiséget, mint a hagyományos fűtőtestek, gyorsabb hőáramlást biztosít. A készülék, ha beállítjuk, változtatja - a környezet hőmérsékletének megfelelően - az üzemelési idejét. Termosztáttal szabályozhatjuk a működését, azaz, ha nem szükséges, nem üzemel nagy teljesítménnyel. Kis méretű, könnyen mozgatható, így nemcsak a lakás bármelyik helyiségében, hanem például egy nyaralóban is használhatjuk, ha szükségét érezzük. 

 

Gazdaságos és biztonságos működés

 

Ár-érték arány szempontjából kifizetődő, ugyanis nagy teljesítményű hősugárzók kaphatók viszonylag alacsony áron. Amitől a kerámia hősugárzó speciálissá válik, hogy a működési elvének köszönhetően nem von el oxigént a környezetétől, így a nagyon kicsi helyiségekben is alkalmazhatjuk. A kerámiabetét azáltal, hogy nem izzik fel, illetve nem oxidálódik, hosszú élettartamot kibír. A készülék praktikusságát növeli még - a Trotec márkájú hősugárzók esetében - a masszív fémház, illetve a nagy teljesítményű ventilátor. A tetején elhelyezett hordfogantyú segítségével pedig kényelmesen mozgathatjuk. Működése biztonságos, ugyanis - kialakítása révén - felborulás és túlmelegedés elleni védelemmel van ellátva. 

 

Mire kell figyelni?

 

A kerámia hősugárzó nem alkalmazható gazdaságosan az egész lakás felfűtésére, inkább csak kiegészítőként javasoljuk a használatát. Az elektromos áram nem olcsó, viszont a hősugárzó észszerű használatával nem emeli meg jelentősen az energiafelhasználásunkat. Amennyiben kerámia hősugárzó vásárlása mellett dönt, modern, megbízható készülékeket rendelhet meg egyszerűen a webáruházunkból

 

A kerámia hősugárzóval tehát könnyen és gyorsan varázsolhat meleget a lakás valamely helyiségében vagy az irodában, és napjainkban az sem utolsó szempont, hogy ezeknek a fűtőberendezéseknek teljes mértékben környezetbarát és tiszta a működése.