A fűtési rendszert egy lakás vagy családi ház helyiségeinek méretéhez, elhelyezkedéséhez igazodva alakítják ki, azonban előfordulhat, hogy valamelyik helyiségben kiegészítésként konnektoros hősugárzóval is fűteni kell. Ha a családi házunkat bővítjük, vagy szakaszosan újítjuk fel a megvásárolt használt épületet, a meglévő fűtési rendszert is bővíteni kell, azonban az ilyen utólagos átépítés csökkentheti a fűtési rendszer hatékonyságát.

 

A hő terjedése a helyiségben

 

A hő kétféleképpen, sugárzással vagy konvekcióval terjed a helységben. A hősugárzás során a hő infravörös sugárzással terjed, és ennek hatására a helyiségben lévő tárgyak felmelegszenek. A tárgyak felmelegítik a levegőt is, így meleg lesz a helyiségben. Olyan helyiségekben érdemes alkalmazni, ahol intenzív a légáramlás, illetve ahol magas a belmagasság. A módszer hátránya, hogy nem egyenletesen melegíti fel a helyiséget, a hősugárzó közelében lévő tárgyak, bútorok jobban, a távolabbiak kevésbé melegszenek fel. A hősugárzó közvetlen közelébe pedig nem lehet bútorokat elhelyezni. 

 

A konvekciós hősugárzás lényege, hogy a hősugárzó körüli levegő melegszik fel, ami felemelkedik, és eljut a helyiség minden részébe. A felmelegedett levegő a helyiség légterének felső részébe kerülve fokozatosan lehűl, majd újra felmelegszik. A konvekciós hősugárzó egyenletesen melegíti fel a helyiséget, de lassabban, mint a hősugárzó.

 

Ma már léteznek olyan hősugárzók, amelyek a két módszert együttesen alkalmazva, mindkettő előnyeit ötvözik. A Páramentesítő.hu webáruházunkban a háztartási és az ipari felhasználásra szánt konnektoros hősugárzók egyaránt elérhetőek.

 

A konnektoros hősugárzó előnyei

 

A hősugárzók működése egyszerű. Miután a készüléket az elektromos hálózatba csatlakoztatjuk, a benne lévő fűtőszál felmelegszik, és pillanatok alatt hőt termel. Vannak speciális kerámiabetétes hősugárzók is, amelyek esetében egy speciális kerámiából készült bordás szerkezet melegszik fel, viszont nem izzik, így nem tud túlmelegedni sem. A készülék gazdaságosan és energiatakarékosan működik, hiszen a kerámiabetét jól tartja a hőt. Könnyen mobilizálható, szükség esetén átvihetjük egyik helyiségből a másikba, vagy elvihetjük akár a hétvégi házunkba is egy hűvösebb őszi napon.

 

Hol használjunk mennyezeti infra hősugárzót?https://paramentesito.hu/kapcsolat_

 

Egy kerti parti vagy egy esküvő lebonyolítását könnyen tönkreteheti, ha aznap éppen nagyon hűvös az idő. Ilyenkor gyors megoldás lehet a mennyezeti hősugárzó, ami étkezők, teraszok, pavilonok fűtéséhez kiválóan alkalmas tavasszal, ősszel vagy egy hűvösebb nyári éjszakán.

 

A cégünk által forgalmazott Trotec IR 1500 SC mennyezeti infra hősugárzó kellemes, célzott hősugárzást biztosít a tetővel ellátott helyiségekben. A készülék távirányítóval vezérelhető, három fokozatban állítható. Az 1500 wattos infravörös csővel működő készülék azonnali hőt biztosít, és nem a levegőt melegíti, hanem a körülbelül 10 négyzetméteres területen belül elhelyezkedő tárgyakat, így feleslegesen nem melegíti a környezeti levegőt. Kényelmes fűtési megoldás, ami nem jár sem zajjal, sem szaggal. Pillanatok alatt telepíthető, nem szükséges hozzá épületgépész szakembert hívnunk. 

 

Amennyiben kérdése van a hősugárzó készülékekkel kapcsolatban, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunk szakembereivel, akik készséggel állnak a rendelkezésére.