Nyáron, ha szellőztetni szeretnénk, korán reggel kell megtennünk, ugyanis nappal nagyon hamar felmelegszik a levegő. A kinti meleg levegőt pedig nem érdemes beengednünk, mert elviselhetetlenül meleg lesz a lakásban is. Hogyan történjen hát a szellőztetés nyáron?

 

Szellőztetés nyáron léghűtővel

 

A léghűtők nem azonosak a klímaberendezésekkel, hiszen nem tartalmaznak kompresszorral működtetett hűtőberendezést. Működésük a folyók, tavak, vízesések természetes hűtő hatásához hasonló, ugyanis a helyiség levegőjének hűtését a vízelpárologtatás elve szerint végzik. Ezt a folyamatot adiabatikus hűtésnek nevezzük, ami során a víz hőenergiát von el a környezeti levegőből. Így a helyiség levegője kellemesen hűvös lesz. A webáruházunkban kapható léghűtőkkel könnyen megoldható a szellőztetés nyáron, hiszen olyan érzést keltenek a nagy melegben is, mintha kellemes tavaszi szellő fújna. 

 

A léghűtő előnyös tulajdonságai

 

Mivel a léghűtők közvetlen hűtéssel működnek, nincs szükség a folyamatlevegő elvezetésére, így egyszerűen használhatóak. Működésük során a bevezetett levegőhöz közvetlenül nedvességet adnak a vízpárologtatás révén, így növelik a helyiség páratartalmát. Ez nyáron kifejezetten célszerű. A léghűtő készülékekkel 1-3°C hőmérsékletcsökkenést tudunk elérni, miközben a levegő kellemesen párás lesz. Ezek a berendezések a forró és száraz nyári napokon hűtik a legnagyobb hatásfokkal a helyiséget. 

 

Trotec léghűtők

 

A Trotec márka a páramentesítők, a ventilátorok, a mobil klímák és a léghűtők tekintetében is professzionális megoldást jelent. A különböző kapacitású léghűtők közül a Trotec PAE 26 léghűtő hűti, szűri és párásítja is a levegőt. Fogyasztása kifejezetten alacsony, óránként mindössze 55 W. 

 

Környezetbarát működésű készülék, hiszen nem hűtőközeggel és hűtőkompresszorral működik, hanem friss víz segítségével. A gép 4 literes tartályába öntjük a vezetékes vizet, és a méhsejtszerkezetű párologtató szűrő hűti és párásítja a környezetből beszívott levegőt. Ha hűtőakkut vagy jégkockákat rakunk a tartályba, a készülék hűtőteljesítménye növelhető, és érezhetően hideg levegőáramlatot fog kibocsátani. Ez a berendezés 24 négyzetméter alapterületű, illetve 64 köbméter térfogatú helyiség természetes hűtésére alkalmas. 

 

A készülék előnyei

 

A Trotec PAE 26 további előnye, hogy időzítő funkcióval van ellátva, tehát a beállításnak megfelelően lekapcsol. Ventilátora három fokozatba állítható. Az oszcillációs fokozat segítségével áramoltathatjuk a hideg levegőt a helyiségben, így egyenletesen hűti a levegőt. A nagyon meleg nyári éjszakákon is nagy hasznát vesszük, hiszen csendes üzemmódja mellett nyugodtan tudunk aludni, ugyanakkor kellemes hőmérsékletet biztosít a helyiségben. Mivel nem hirtelen hűti le a helyiséget, és állítható a kifújási irány, így nincs az a veszély, hogy megfáznánk vagy a hideg légáramlat ártana az ízületeinknek, izmainknak. 

 

Nyáron léghűtőként, télen párásítóként hasznosíthatjuk. Ha BH 30 konnektoros higrosztáttal egészítjük ki, a páratartalmat ideális szinten tudjuk tartani, hiszen a higrosztát automatikusan szabályozza a levegő nedvességtartalmát. A készülékben található légszűrő eltávolítja a levegőből a porszemeket, az állati szőrt, így az allergiás tüneteket is csökkenti. Kialakításának köszönhetően a gép könnyen mozgatható, kerekei segítségével abban a helyiségben használjuk, amelyikben éppen tartózkodunk. 


A hatékony készülék kiválasztása érdekében forduljon nyugodtan cégünk ügyfélszolgálatához, ahol szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.