Az őszi, nyirkos, esős időjárás beköszöntével elszaporodnak a levegőben a különböző vírusok, amelyek a közösségi terekben és a lakásokban is előszeretettel telepszenek meg. Ezek miatt az évnek ebben a szakában sok ember betegszik meg, és a cseppfertőzés útján terjedő vírusokat sok embernek át is adja. A lakás fertőtlenítése ózonnal jó megoldást nyújthat.

 

Lakás fertőtlenítése ózonnal

 

Késő ősszel és télen az immunrendszerünket már nem védi a szervezet nyáron elraktározott vitaminkészlete, és kevés napfény ér bennünket, így a D-vitamin szintünk is lecsökken. Ezzel egyidőben a légúti fertőzést okozó vírusok elszaporodnak. E két tényező együttállása azt eredményezi, hogy egyre több ember lesz beteg. A gyerekek az iskolai közösségben, a felnőttek a munkahelyen vannak kitéve a fertőzésnek. A család azt veszi észre, hogy sorra betegszenek meg a családtagok légúti fertőzésben. Amikor pedig már azt hinnék, hogy meggyógyultak, visszatérnek a kellemetlen tünetek, és ördögi körként kezdődik az egész elölről. 

 

Az ilyen ping-pong effektus elkerülése érdekében érdemes a lakás levegőjét ózonnal fertőtleníteni, hogy garantáltan elpusztuljanak a vírusok, a baktériumok és a gombák, valamint a lakás berendezési tárgyain se tudjanak megtelepedni. A webáruházunkban kapható ózongenerátorokkal fertőtleníthetjük a lakásunk légterét és berendezési tárgyainkat. 

 

Az ózon fertőtlenítő hatása

 

Az ózon hatására a levegőben megtalálható mikroorganizmusok elpusztulnak, hiszen számukra az ózongáz halálos. Ez érvényes az utóbbi években súlyos megbetegedéseket okozó Covid-19 vírusra is. A pandémia idején a közintézmények sok ember által használt helyiségeit, az iskolákat, óvodákat, a munkahelyek légterét, kereskedelmi egységeket fertőtlenítették hatékonyan ózongenerátor segítségével. Így csökkent a megbetegedések száma az adott területen.

 

Az ózongáz a levegőben lebegő és a falon megtelepedő penészgomba spórákat is elpusztítja, így megelőzhetjük vele a penészedést. Az allergiát okozó poratkák, a hangyák, pókok, ágyi poloskák, molylepkék és egyéb rovarok ellen is hatásos, bár ezek esetében előfordulhat, hogy hosszabb idejű vagy többszöri kezelés lesz igazán hatékony. A SIHON SO-P8G ózongenerátor és léghigiéniai berendezés lakások, irodák, osztálytermek, autóklímák fertőtlenítésére ajánlott. Adalékanyag és vegyszerek hozzáadása nélkül tisztítja meg a helyiséget, szünteti meg a kellemetlen szagokat azáltal, hogy 8 g ózongázt bocsát ki óránként. A készülék előnye továbbá a kis mérete, a mindössze 2 kg súlya, valamint hogy masszív fémházzal rendelkezik, így könnyen hordozható. Az ózonlapot évente érdemes cserélni, ami webáruházunkban szintén beszerezhető.

 

Az ózongenerátor használatának szabályai

 

Az ózongenerátor működése egyszerű, viszont a használati előírásokat szigorúan be kell tartani. A legfontosabb előírás, hogy a gép működése közben senki sem tartózkodhat a helyiségben. A gép kikapcsolása után nagyon alaposan ki kell szellőztetni a helyiséget, legalább 1-2 óra intenzív szellőztetésre van szükség, mielőtt visszamennénk a helyiségbe.

 

Az ózon az emberi és az állati szervezetre is káros hatással van, ezért nem szabad belélegezni. Irritálja a légutakat, roncsolhatja a tüdőt, ezért nagyon fontos a szabályok betartása.

 

Az ózongáz a növényeink számára sem előnyös, mert az ózon gátolja a fotoszintézist és a gyökérlégzést. Tehát ha nem szeretnénk, hogy a növényünk tönkremenjen, az ózonos fertőtlenítés előtt ki kell vinni a helyiségből. 

 

Amennyiben kérdése merülne fel az ózongenerátor kiválasztásával, használatával kapcsolatban, keresse ügyfélszolgálatunk szakembereit.