Az életünk jelentős részét töltjük a lakásunkban, ezért nem szeretnénk, ha a lakás páratartalma miatt nyirkos levegő, penészes környezet venne minket körül. A tisztaság érdekében gyakran takarítunk, mégis - az állandó nyirkosság következtében - végeláthatatlan küzdelmet fogunk vívni a tisztaságért.

 

Miért baj, ha túl nagy a lakás páratartalma?

 

A hétköznapi tevékenységek, például a főzés vagy ruhaszárítás következtében a kelleténél nagyobb páratartalom alakulhat ki lakásban, ami elősegíti a levegőben található penészspórák szaporodását. A falakon tehát előbb-utóbb megtelepedik a penész. A penésztelepek nehezen irthatók ki, ugyanis hiába tüntetik el őket természetes szerekkel vagy erős vegyszerekkel, időnként újra felbukkannak.

 

Ez ellen a lakás páratartalmának optimalizálásával lehet tenni, aminek evidens módja egy páramentesítő berendezés beszerzése. Ebben segíthetnek cégünk, a Páramentesítő.hu webáruház szakemberei, akikkel weboldalunkon felvehetik a kapcsolatot, hogy megtalálják a helyiségek méretéhez igazodó gépet. 

 

Páramentesítő készülék működése

 

A páramentesítő berendezés egyszerű módszerrel párátlanítja a lakás légterét. Egy ventilátor segítségével átszívja a levegőt egy hőcserélő rendszeren és egy szűrön. A levegő nedvességtartalma a hőcserélőben kicsapódik, és a száraz, tiszta levegő visszajut a légtérbe. A levegőből kiszűrt vizet egy tartályban gyűjti össze. A gépekbe épített érzékelő biztosítja azt, hogy ha ez a tartály megtelik, a gép automatikusan kikapcsol. 

 

Milyen márkát érdemes választani?

 

A német Aktobis és a Trotec cég a páramentesítő készülékek terén is megbízható termékeket gyárt. Weboldalunkon a két cég számos digitális párátlanító berendezése közül választhatnak mind háztartási, mind ipari felhasználás esetén. Vannak olyan típusok, amelyekbe HEPA szűrőt is szereltek, ezáltal nemcsak a lakás páratartalma lesz optimális, hanem a vírusokat, a pollent és a port is kiszűrik a levegőből.

 

A legmodernebb készülékek wifin keresztül csatlakoztathatók az otthoni hálózatra, ezáltal - az interneten át - bárhonnan szabályozható a működésük. Ilyen például az Aktobis WDH 310 EKW, ami napi 12 liter páramentesítési teljesítményre képes. A páratartalomnak megfelelő automata funkcióval üzemeltethető gép alkalmas a folyamatos működésre is. Két ventilátor fokozatra állítható, kezelőfelülete és kijelzője áttekinthető. Csendes és energiatakarékos készülék.

 

Extra erős párátlanító gép

 

A cégünk által forgalmazott készülékek közül a WDH 930 EEW wifis páramentesítő extra erős párátlanító képességgel rendelkezik, ugyanis napi 40 liter kapacitással működik. Ez a készülék azokban a helyiségekben is kiválóan alkalmazható, ahol nagyon magas a nedvességtartalom, például egy nyirkos pincében vagy jacuzzi, esetleg házi medence közelében. Olyan esetekben is hasznos lehet, amikor egy felújítás során gyorsan meg kell szárítani a vakolatot vagy a festést. 

 

Ez a készülék sok éven át gondmentesen működik, ám mint minden párátlanítót, időnként ezt is tisztítani kell. Ebben is számíthat cégünkre, ugyanis nemcsak magas színvonalú vevőszolgálatunkkal segítjük a vásárlóinkat, hanem - igény esetén - klímatechnikai szakszervizünk a gép belső tisztítását is elvégzi. 

 

Páramentesítővel tehát megfelelő szintre állítható a lakás páratartalma, így megelőzhető a penész kialakulása.