A levegő minősége jelentős hatással van az egészségünkre és az életminőségünkre, ezért nem mindegy, hogy az otthonunkban, ahol sok időt töltünk, milyen levegőt lélegzünk be. A szennyezett levegő kellemetlen tüneteket, hosszú távon akár légúti megbetegedéseket okozhat, egy HEPA-szűrős légtisztító azonban megoldhatja ezt a problémát. 

 

A HEPA-szűrős légtisztító jellemzői

 

A HEPA angol mozaikszó a High Efficiency Particulate Air rövidítése, ami a magas hatásfokú levegőszűrésre utal. A HEPA-szűrő ugyanis egy speciális légszűrő, amely a levegőben található apró szennyeződések, pollenek, por, állatszőr, penészspóra, dohányfüst kiszűrésére lett tervezve. 99,97%-os hatékonysággal szűri ki a mikroszkopikus méretű részecskéket. A HEPA-szűrős légtisztítók egyszerű elv alapján működnek, hiszen a szennyezett levegőt beszívják, átvezetik a szűrőrendszeren, és a megtisztított levegőt bocsátják ki a légtérbe. Ahhoz, hogy ez hatékony legyen, a szűrőt időnként tisztítani, illetve cserélni kell. 

 

Milyen készüléket válasszunk?

 

Napjainkban a légszűrők sokféle márkája és típusa kapható, nem könnyű kiválasztani közülük a számunkra leghatékonyabban működő készüléket. A választásnál mindenképpen érdemes figyelembe vennünk a következő szempontokat:

 

  • Olyan készüléket válasszunk, ami megfelel a helyiségeink méretének.

  • A készülék hatékonysága szempontjából fontos, hogy tartalmazzon HEPA-szűrőt, hiszen ezzel a legkisebb szennyeződések is kiszűrhetők. 

  • Ha éjszaka is szeretnénk üzemeltetni, nem mindegy a gép zajkibocsátása. Érdemes csendes, éjszakai üzemmóddal is rendelkező készüléket választani.

  • Mivel a szűrőbetéteket legalább évente cserélni kell, olyan készülék mellett voksoljunk, amelyikben ez könnyen, egyszerűen megoldható, és vásárolható hozzá szűrőbetét. 

 

A webáruházunkban kapható légtisztítók megfelelnek ezeknek a feltételeknek, és tiszta levegőt biztosítanak otthonában. A NeoTec, az Airtec és az Aktobis a légtisztítás terén megbízható márkának számítanak. A légszűrés mellett, típustól függően egyéb funkciókkal - ionizátor, UV-lámpás, illetve ózonos tisztítás - is segítik a jó minőségű levegő megteremtését. 

 

A NeoTech XJ-3900A légtisztító

 

A NeoTech 3900A légtisztító nagy kapacitású, hatlépcsős szűrési rendszerrel rendelkező, modern megjelenésű készülék. Nagyobb - akár 60 négyzetméter alapterületű - helyiségek légtisztítására alkalmas, így akár egy modern, összefüggő légtérből álló lakásban is kiválóan alkalmazható a por, a pollenek, az állati szőrök, az illékony szerves vegyületek és a cigarettafüst kiszűrésére. 

 

UV-lámpás, fotokatalitikus technológiája révén a baktériumok, vírusok és gombák nagy részét elpusztítja. Az UV-lámpa és az ionizátor funkció szükség szerint ki- és bekapcsolható. Szag- és porérzékelője segítségével automata üzemmódban szabályozza a szükséges működési intenzitást. HEPA-szűrője és szénszűrője külön-külön is cserélhető. Csendes üzemmódja révén pedig szinte észrevétlenül teszi a dolgát, így akár a hálószobában is alkalmazható.

 

Akár allergiásként a kellemetlen tünetek enyhítése céljából, akár a légúti megbetegedések megelőzése céljából szeretne jó minőségű levegőt biztosítani a környezetében, böngésszen kedvére légtisztító készülékeink között. Amennyiben kérdése merülne termékeinkkel kapcsolatban, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunk szakembereihez