A klímaváltozás hatására hazánkban is egyre melegebbek a nyarak, ami miatt elterjedt a klímahasználat. A kánikulában, amikor a hőmérséklet még éjszakára sem hűl le jelentősen, átforrósodnak a ház falai, és ontják magukból a hőt. Így nemcsak nappal szenvedünk a hőségtől, hanem éjjel sem tudjuk kipihenni magunkat. A mobil klímák - köztük a Trotec PAC 3500 SH - praktikus megoldást jelenthetnek a kellemes közérzet megteremtéséhez.

 

Miért válasszunk mobil klímát?

 

A mobil klíma egyik nagy előnye a hordozhatósága, így nincs szükség az egész lakás klimatizálására, és minden helyiségben légkondicionáló berendezés felszerelésére. A mobil klíma esetében ugyanis nincs kültéri egység, és nem szükséges a falra felszerelni. Egyedül a levegőkivezetést kell megoldani, ami ma már könnyen megoldható a fal vagy az ablak átfúrása nélkül is. 

 

Mobil légkondicionálóval tehát azt a helyiséget hűtjük le, amelyikben tartózkodunk, és nem fogyasztunk felesleges energiát az egész lakás hűtésével. Úgy helyezhetjük el a helyiségben, ahogyan szeretnénk, hiszen könnyen mozgatható. Sok embernek okoz ízületi panaszokat, ha a készülék folyamatosan ráfújja a hideg levegőt. A mobil klímával ez könnyen orvosolható, hiszen pillanatok alatt áttoljuk a helyiség másik részébe vagy elfordítjuk. 

 

Alapvető szabályok a mobil klíma használatához

 

A készülék optimális működése érdekében fontos, hogy olyan helyre tegyük, ahol nincs közvetlen napfény vagy más hőforrás. Célszerű az ablak közelébe tenni, hogy könnyű legyen a meleg levegő elvezetése.

 

Mielőtt megvásárolnánk a készüléket, számoljuk ki a szükséges hűtési kapacitást a helyiség mérete alapján, s ennek megfelelő teljesítményű mobil klímát válasszunk. Használjuk az időzítő funkciót, amely lehetővé teszi a felesleges energiafelhasználás elkerülését. Rendszeresen tisztítsuk a berendezés szűrőjét, távolítsuk el az esetleges porlerakódásokat, ha azt szeretnénk, hogy hosszú élettartamú legyen. 

 

A Trotec PAC 3500 SH mobil klíma előnyei

 

A Trotec PAC 3500 SH mobil klíma négy funkcióval rendelkezik, ugyanis klimatizál, fűt, szellőztet és páramentesít. Így egész évben arra használhatjuk, amire szükség van, tehát kifejezetten pénztárcabarát hűtési, fűtési és páramentesítési megoldás. Teljesítménye 46 m2/115 m3 helyiségméretig ideális, akár otthon, akár egy irodában, üzletben, edzőteremben, stb. szeretnénk alkalmazni. 3,5 KW hűtő- és 2,9 KW fűtésőteljesítmény jellemzi, “A” energiahatékonysági besorolással. Ha automatikus üzemmódra állítjuk, a beállításoknak megfelelően csak addig üzemel, amíg a célértéket el nem éri. A LED kijelző mutatja a helyiség aktuális hőmérsékletét.

 

A nagy teljesítményű ventilátor három fokozatban kapcsolható. További előnye, hogy csendes éjszakai üzemmódja mellett a pihenés is zavartalanná válik. Az óránkénti 3,5 literes páramentesítő funkció bekapcsolásával a levegő nedvességtartalmát optimalizálhatjuk. Telepítése egyszerű, nincs szükség szakember igénybevételére. A levegőkivezetést kétféleképpen oldhatjuk meg, a fal vagy a nyílászáró átfúrásával vagy a webáruházunkban kapható AirLock 100/1000 rendszer segítségével. 

 

A mobil klíma megfelelő használata tehát lehetővé teszi, hogy kellemes hűvös környezetet teremtsünk otthonunkban a nyári melegben, de ha fűteni vagy páramentesíteni szeretnénk, a Trotec páramentesítők többségével ezt a feladatot is gond nélkül megoldhatjuk. 

 

Amennyiben bővebb információra lenne szüksége a megfelelő mobil klíma kiválasztásával kapcsolatban, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunk szakembereihez.