Bár még javában tart a nyár, a gondos családfő már azon töri a fejét, hogyan tudja energiahatékonnyá tenni a következő fűtési szezont. A gázzal és a fával történő fűtés ma már egyáltalán nem olcsóbb, mint a környezetbarát elektromos fűtőberendezés használata. Ebben a blogcikkben ennek lehetőségeit tekintjük át.

 

Webáruházunkban a Trotec márkájú elektromos fűtőberendezések több típusát megtalálhatja, hiszen az elektromos konvektortól, a kerámiabetétes hőlégbefúvón át az infra sötétsugárzóig minden kapható.

 

Mi jellemzi a Trotec elektromos fűtőberendezéseket?

 

A Trotec márkájú elektromos fűtőberendezések nemcsak teljesítményükkel tartoznak a modern fűtési technológiák élvonalába, hanem - a pontos hőszabályzással - az energiahatékonyságukat tekintve is. Időzített ki- és bekapcsolással, okoseszközökön keresztül történő távvezérlés lehetőségével rendelkeznek, így a felhasználók teljes kontrollt gyakorolhatnak a fűtés felett. Az elektromos áramot környezetbarát módon, káros anyag kibocsátása nélkül alakítják át hővé. Egyszerűen telepíthetők, karbantartásukat maguk a felhasználók is el tudják végezni. Kifejezetten kényelmes fűtési megoldásnak számítanak.

 

Az elektromos fűtőberendezések főbb típusai:

 

  • Az elektromos konvektor a konvekciós fűtés elvén alapul, ami azt jelenti, hogy az eszköz hideg levegőt a fűtőbetétek fölé vezeti, ahol az felmelegszik, majd felfelé áramlik. A Trotec elektromos konvektorok általában kompakt méretűek, könnyen telepíthetőek, gyorsan beüzemelhetőek. A helyiség igényeinek megfelelően falra felszerelve vagy padlóra is elhelyezhetjük őket. Pontos hőszabályzási lehetőséggel rendelkeznek, és gyorsan reagálnak a beállításokra, azaz rövid idő alatt felmelegítik a helyiséget. Ugyanakkor kifejezetten csendesen működnek, akár az éjszakai nyugodt pihenést sem zavarják.

 

  • A kerámiabetétes hőlégbefúvó központi része a kerámiabetét, amely hatékonyan tudja vezetni és megtartani a meleget, majd azt gyorsan és egyenletesen átadni a környezetnek. A pontos hőszabályzás lehetősége növeli a komfortérzetet, és hozzájárul az energiafelhasználás csökkentéséhez. A Trotec kerámiabetétes hőlégbefúvók, hősugárzók gyors fűtési reakcióidővel rendelkeznek, könnyen és egyszerűen telepíthetőek. A legújabb biztonsági funkciókkal vannak ellátva, tehát nem tudnak túlmelegedni, ezáltal hosszú ideig megbízható a működésük.

 

  • A sötét infrasugárzó olyan fűtési eszköz, amely az infravörös sugárzást használja fel a hő generálásához. Ezt a típusú fűtést gyakran nevezik sugárzófűtésnek is, mivel a levegőt nem közvetlenül, hanem a tárgyakon keresztül melegíti fel. Ezáltal nagyon alacsony a hőveszteség. Az infrasugárzók telepítése nem igényel különösebb szakértelmet, hiszen nincs szükség bonyolult fűtési rendszerek tervezésére, kiépítésére. 

 

Miért előnyös a Trotec IRD 1200 Infra sötétsugárzó használata?

 

A Trotec IRD 1200 Infra sötétsugárzó tiszta, szagtalan, zajtalan, pormentes fűtést biztosít, így a porallergiával és az egyéb légúti érzékenységgel küzdők számára is tökéletes. A közép- és hosszúhullámú infravörös sugarak segítségével egyenletesen melegíti fel a helyiséget. A nagy teljesítményű készülék 3 fűtési fokozatba kapcsolható, távirányítóval vezérelhető, valamint 24 órás időzítővel rendelkezik. Modern és hatékony fűtési megoldást kínál. 


Amennyiben részletesebb termékjellemzőket szeretne megtudni az elektromos fűtőberendezésekkel kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunk szakembereivel.