Az egészséges és kényelmes lakókörnyezet kialakítása ma már egyre fontosabb szempont a számunkra. Ennek érdekében nemcsak az optimális hőmérsékletet szükséges biztosítanunk, hanem a levegő páratartalmára is érdemes odafigyelni. Ebben a blogcikkben a különböző kapacitású párologtató készülékekről és azok felhasználási lehetőségeiről olvashat.

 

Az otthonunkban és a munkahelyünkön egyaránt fontos, hogy ne legyen se túl száraz, se túl párás a levegő. Az előbbi olyan kellemetlen tüneteket okoz, mint a torok-, illetve az orrnyálkahártya kiszáradása, az orrfolyás, tüsszögés, valamint a szem- és bőrszárazság. Tehát a megfelelő páratartalom hozzájárul az egészséges légzőrendszer fenntartásához. Emellett a hideg téli napokon növeli a hőérzetünket, így a fűtési költségeken is spórolhatunk általa. A páratartalomnak a bútorok állagának megőrzésében is fontos szerepe van, és a szobanövények is meghálálják, ha kellően párás levegő veszi őket körül.

 

A Trotec párologtatók jellemzői

 

A webáruházunkban kapható Trotec párásítók kiváló megoldást nyújtanak a páratartalom szabályozására. A Trotec a párásító, a klíma- és a légtisztító berendezések területén világszerte elismert márka. A cég az elmúlt években a felhasználói igények változásának megfelelően különböző kapacitású termékeket dobott piacra, igyekezve innovatív megoldások nyújtására.

 

Trotec PAE széria termékei

 

A Trotec PAE szériája kis méretű, de hatékony párologtatókat kínál a háztartások számára. Ezek a modellek elsősorban kisebb helyiségekben, például hálószobákban, nappalikban, irodákban való alkalmazásra lettek tervezve. Kompakt méretüknél fogva bárhol könnyen elhelyezhetjük őket. Egyszerűen kezelhetők, és csendes üzemeléssel nem zavarják a mindennapi tevékenységeinket.

 

A Trotec PAE 45 léghűtő 4 az 1-ben funkciójú készülék, ugyanis a léghűtésre, a légfrissítésre, a szellőztetésre és a párásításra egyaránt alkalmas. A léghűtés funkciót nyáron használhatjuk, viszont a légfrissítés, szellőztetés és a párásítás télen is fontos, így a készüléknek egész évben nagy hasznát vehetjük. Párásító teljesítménye 1,2 liter óránként. A tiszta víz és a jó levegőminőség érdekében célszerű a SecoSan Stick 10-et használni, amely csíra- és szagmentesíti a tartályban lévő vizet.

 

Nagy kapacitású párologtató készülékek

 

A Trotec TP széria termékei erősebb teljesítménnyel rendelkeznek, mint a PAE széria berendezései. Ezek a párologtatók kiválóak a nagyobb helyiségekhez, illetve az olyan területeken, ahol a magasabb páratartalom fenntartása kulcsfontosságú. Nagyobb víztartályának köszönhetően hosszabb ideig üzemelhetnek anélkül, hogy újra kellene tölteni őket. 

 

A Trotec B 300-as párásító a klasszikus párásítók elvén működik, így mentes a kondenzvíz-lecsapódástól és a vízkőképződéstől. A készülék intelligens kijelzőjén láthatjuk a jelenlegi és az elérni kívánt nedvességszintet, a ventilátor aktuális működési fokozatát, a víztartály szintjét. 

 

A beállítást követően a berendezés automatikusan szabályozza a levegő nedvességét, hiszen a beépített nedvességszenzor folyamatosan monitorozza a környezetét. Ez az ipari párásító hatékonyan teljesít irodákban, ipari helyiségekben, nyomdákban, fafeldolgozó üzemekben és mindenhol, ahol nagy kapacitású párásításra van szükség. A beépített UV-lámpa biztosítja, hogy baktérium- és csíramentes legyen a víztartályban lévő víz.

 

Amennyiben bővebb információra lenne szüksége a megfelelő párásító kiválasztásával kapcsolatban, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunk szakembereihez.