Egy lakásban mindig van javítani való dolog. Ez fokozottan így van, ha az ember családi házban lakik. A lakás mellett a melléképületeket és a ház körüli kertet is folyamatosan karban kell tartani, ha azt szeretnénk, hogy igényes kinézete legyen, és lehetővé tegye a szabadidő pihenéssel való eltöltését. Tehát minden háztartásban hasznos, ha kéznél van egy akkumulátoros behajtó. 

Akkumulátoros szerszámok előnye

Ha új építésű házról van szó, kevesebb felújítási munkálatot kell végeznünk, mint egy régebben épült ház esetében, de azért mindig lehet még fejleszteni, szebbé varázsolni a környezetünket. Azok, akik szeretnek barkácsolni, tudják, hogy az akkumulátoros szerszámoknak mekkora nagy előnye, hogy a használatukhoz nincs szükség hálózati áramforrásra. A kert bármely pontján használhatjuk, nem kell bajlódni a hosszabbító kábellel. 

Kerítés készítése akkumulátoros behajtó segítségével

A telkünket érdemes kerítéssel körülvenni, és ezt folyamatosan karbantartani, ha meg akarjuk védeni tulajdonunkat a betörőkkel szemben, másrészt, hogy esztétikus látványt nyújtson. Ez a kerítés készülhet betonelemekből, fémből, drótból, fából vagy ezek bármely kombinációjából. A kerítés készítése során hasznát fogjuk venni az akkumulátoros behajtónak, főleg, ha faelemeket is felhasználunk a kerítéshez. 

A kert egyes részeit is elválaszthatjuk egymástól kerítéssel, például, ha nem szeretnénk, hogy a család házi kedvence letapossa a veteményeskertet vagy a virágokat. Egy ilyen kerítés fából mutat jól a kertben, hiszen természetes alapanyagként jól illeszkedik a kert stílusához. A fakerítés készítéséhez pedig nélkülözhetetlen egy jó minőségű akkus csavarhúzó, hiszen facsavarral rögzítjük a méretre vágott deszkát a kerítésoszlopokhoz, illetve a kerítés léceit a deszkához. 

A kerítés faanyagát a felrakás előtt érdemes lenolajjal, majd valamilyen lazúrfestékkel átkenni, hogy az időjárás ne tegyen benne kárt. Ha átlátszó lazúrral kezeljük, megmarad a fa eredeti színe, de más színárnyalatokat is adhatunk neki, mint például a bordóvörös mahagóni. Ilyenkor érdemes a kerti faelemeket egyféle színárnyalatúra készíteni, esetleg a ház fa teraszoszlopaihoz is passzolhat a szín.

Hogyan vigyük be a természetet a lakásba?

Ha azt szeretnénk, hogy a lakásunk a természetességével mintegy a kertünk folytatása legyen, sok lehetőségünk van úgymond bevinni a természetet a lakásba. Ha szeretjük a szobanövényeket, kialakíthatunk számukra egy szép kis sarkot vagy télikertet. Jellemzően fából készült bútorokkal rendezzük be a lakást, és falvédőnek érdemes lambériát felszerelni.

A lambéria nemcsak a szennyeződéstől védi a kényesebb falfelületeket, hanem jól is szigetel, nem penészedik, és látványnak sem utolsó, hiszen egy faház vagy rönkház benyomását kelti. A lambéria elkészítésekor a megvásárolt masszív faléceket egy akkus ütvefúró csavarozóval a falhoz kell rögzítenünk, majd ehhez kell hozzáfogatni a lambériaelemeket. Ehhez kiválóan használható a Trotec PSCS 11-16V akkus fúró és csavarbehajtó, ami erőteljes fúrási és csavarozási műveletekre képes. Fában 25 mm, fémben 10 mm átmérőig fúrhatunk ezzel a praktikus készülékkel. 

A lambériát a felrakás előtt - lehetőleg a lakáson kívül - lakkal kell átkenni, és napokig hagyni, hogy megszáradjon. Így nem lesz kellemetlen erős lakkillat az egész lakásban.

Ha tanácstalan azt illetően, hogy melyik akkus csavarbehajtót válassza webáruházunk kínálatából, keresse ügyfélszolgálatunk szakembereit a megadott elérhetőségek bármelyikén.