Mik azok a párátlanító készülékek?

A párátlanító készülékek a kompresszoros hűtve szárító gépek csoportjába tartoznak. Ami azt jelenti, hogy a gépek azt a jelenséget használják ki működésük kapcsán, hogy a levegő nedvesség tartalma a hideg felületen lecsapódik. A párátlanító készülék egy ventilátor segítségével egy szűrőn keresztül átszívja a párátlanítandó levegőt. Ebből a pára csepp víz formájában kicsapódik, és a gép egy tartályába folyik. Ez a tartály rendelkezik egy szintjelzővel és biztonsági kapcsolóval, ami a tartály telítődésekor a készüléket kikapcsolja.  Ilyenkor a párátlanító nem dolgozik tovább, így a víz nem folyik ki belőle.

Vajon hideg lesz a helységben, ha ezt a hűtési elvet használják a párátlanítók?

Természetesen nem kell ettől tartanunk, mert a készülék kondenzátora ahova a meleget szivattyúzza közvetlen a hűtő hő cserélő mögött van. Ezért a gép hűtés mellett fűt is tehát a belső hőmérséklet nem változik meg a helyiségben.

Hova érdemes párátlanító készüléket venni?

•    Lakásokba •    Irodákban •    Pincékbe •    Alagsorba •    Fűtetlen nyaralókba •    Uszodákba •    Mosodákba •    Bármely helyiségbe penészölőként alkalmazva

Mekkora területre elég egy párátlanító?

A maximális pára kivonási kapacitást szorozva 4 -től 6 -ig légköbméterre ajánljuk a párátlanítókat. Például egy 20 liter maximális kapacitású párátlanító 80 - 120 m3 –es helyiségbe tud hatékonyan dolgozni.

Miért fontos a párátlanítók használata?

Az őszi-téli időszakban jelentkező allergiás panaszokat a lakáson belüli allergének okozzák. A tünetekért a legtöbb esetben a penészgomba és a poratka a felelős.  A nedves környezet mindkét allergén számára kiváló terep, ha a lakás páratartalma huzamosabb időn át meghaladja a 60 százalékot, biztosan megjelennek lakásunkban. A lakásban megjelenő allergének súlyosbíthatják a már meglévő betegségeinket: például az asztmás rohamokat, és felerősíthetik az allergiás tüneteket is. Különösen veszélyesek lehetnek a csecsemők, kisgyermekek esetében az allergének. Amennyiben Ön biztonságos nyugodt, egészséges környezetre vágyik, ajánljuk figyelmébe párátlanító készülékeinket, melyek a precíz német minőségű és a hatékony levegőtisztító készülékek közé tartoznak.