Manapság sokat lehet hallani az ózongenerátoros fertőtlenítésről, ami az egyik leghatékonyabb módszer, ha tiszta és kórokozómentes környezetet szeretnénk magunk körül. Ha már ismeri, tudjon meg többet róla, ha pedig még nem, ismerkedjen meg vele, mivel aktuális blogcikkünkben mindent elárulunk az ózongenerátoros fertőtlenítésről!

 

Miért szükséges a légtisztítás és fertőtlenítés? 

 

A levegőben számos olyan anyag van, ami gondokat tud okozni: ez lehet esztétikai, ha például a falakon megjelenő penészre gondolunk, de akár súlyos egészségügyi károsodásokat is előidézhet. Nem kell együtt élnünk a problémákkal: a levegőben lévő por, a különféle szennyeződések, de a vírusok és baktériumok eltüntetése ellen is van megoldás. A rendszeres szellőztetés sajnos nem elég, de a különféle légtisztítóknak hála nagy mértékben javulhat az otthoni komfortérzetünk: nincs többé kínzó köhögés, száraz bőr vagy nyugtalan alvás. A Webáruházunkban légtisztítóból sincs hiány, néhány kattintással megvásárolható a kinézett darab.

 

Az ózongenerátorokról röviden 

 

A légtisztítók egyik speciális típusa az ózongenerátor, aminek működési elve röviden annyiból áll, hogy a kibocsátott, három oxigénmolekulából álló ózon tisztítja meg a levegőt a szennyeződésektől. Környezetbarát módja ez a fertőtlenítésnek, hiszen nem szükséges vegyszert sem vásárolni, egyedül arra kell ügyelni, hogy évente cseréljük a hatásfok érdekében a generátorban lévő ózonlapot. HEPA szűrővel is el van látva, amin a legapróbb részecskék is megakadnak és megtisztulnak. Működtetése nem igényel különösebb szakértelmet, a használati útmutató szerint beállítható, és már teszi is a dolgát a légtisztító rendszer.

 

További előnyöket olvashat az ózonos légtisztításról korábbi blogbejegyzésünkben!

 

Az ózongenerátoros fertőtlenítés ismérvei 

 

Jó, ha tudjuk, hogy az ózongenerátoros fertőtlenítés mindenképpen eredményes, hiszen az ózon a klórnál 50-szer hatékonyabb és 3000-szer gyorsabb. Mivel az ózon ilyen gyorsan teszi a dolgát, biztosan időt takarítunk meg a használatával, amellett, hogy idővel pénzt is, hiszen a készülékbe fektetett pénz bőven megtérül azáltal, hogy évekig nem kell légtisztításra költeni, és a megbízható készüléket sem kell lecserélni.

 

További plusz, hogy a készülék képes figyelni a levegő minőségét, amennyiben tehát azt érzékeli, hogy a levegő tisztításra és fertőtlenítésre szorul, mindenképpen be fog kapcsolni. Ez azt is jelenti, hogy feleslegesen nem fogyaszt áramot, csak akkor kapcsol be, amikor arra valóban szükség van. De egy biztos, ahol ózongenerátorral fertőtlenítenek, nem kell aggódni a baktériumok és vírusok miatt, hiszen a legapróbb területekre is eljut az ózon, és elpusztítja a kórokozókat.

 

Hogyan válasszunk ózongenerátort? 

 

Mielőtt készüléket választanánk, át kell gondolnunk néhány alapvető kérdést is. Hol kívánjuk alkalmazni az ózongenerátoros fertőtlenítést? Amennyiben az otthonunkban, elegendő lehet egy kisebb teljesítményű készülék is, de ha esetleg nagyobb ipari csarnokok vagy hűtőházak fertőtlenítése a cél, már nagyobb teljesítményű ózongenerátort érdemes vásárolni.

 

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeken, és segítünk kiválasztani az igényeihez leginkább passzoló ózongenerátort!