Bevallhatjuk, hogy ma már a modern klímaberendezések szinte elengedhetetlenek a nagyon meleg, nyári hónapokban. Akár otthon, akár a munkahelyünkön szeretnénk kellemesen hűvös hőmérsékletet létrehozni, a klíma használata során célszerű betartanunk néhány fontos szabályt. 

 

Mire ügyeljünk a klíma használata során?

 

Az egészségünk szempontjából és energetikai megfontolásokból egyaránt fontos, hogy helyesen használjuk ezeket a kényelmi berendezéseket. Amikor bekapcsoljuk a klímát, győződjünk meg arról, hogy az ideális hőmérsékletre állítottuk-e a készüléket. Még a legnagyobb melegben sem célszerű 24-26 foknál alacsonyabbra állítani, hiszen a szervezetet eléggé megterheli, ha a külső és a belső hőmérséklet között túl nagy a különbség. 

 

A legtöbb készülék rendelkezik időzítővel, amivel beállíthatjuk, hogy mikor kapcsoljon be-, illetve ki a klíma. Ha a klímaberendezés energiatakarékos üzemmóddal is működtethető, használjuk így, hiszen kevesebb energiát fog fogyasztani, miközben továbbra is biztosítja a kívánt hőmérsékletet.

 

Ha gyors és egyszerű megoldásra van szükség, a mobil klíma alkalmazása lehet az ideális megoldás. Ennél a készüléknél nincs kültéri egység, és a beszerelését mi magunk is meg tudjuk oldani, nem igényel különösebb szaktudást. További előnye, hogy mindig abba a helyiségbe állítjuk be, amelyiket hűteni szeretnénk, így megoldhatjuk vele az állandó vagy az ideiglenes hűtési vagy fűtési feladatokat. Akár normál, akár mobil klímát használunk, a rendszeres karbantartásra is ügyelni kell.

 

Hogyan növelhetjük a klíma hatékonyságát?

 

A klíma hatékonyságát növelhetjük, ha a nyílászárókon valamilyen árnyékolási megoldást alkalmazunk, hogy a helyiség kevésbé melegedjen fel. A jó szigetelés és hővédelem csökkenti a külső hőmérséklet hatását a belső térre, így kevesebb energiára lesz szükség a légkondi működtetéséhez.

 

A rendszeres szellőztetésre is fontos odafigyelni, ugyanis a légkondicionáló készülék a belső, elhasznált levegőt keringeti. Tehát a kora reggeli és a késő esti órákban, amikor a külső levegő még hűvösebb, célszerű alaposan kiszellőztetni a lakást.

 

A természetes és a mesterséges hűtés kombinálása

 

Ahelyett, hogy állandóan a klímával hűtenénk a helyiséget, érdemes a természetes és a mesterséges hűtési módszereket kombinálni. Használhatunk szellőztető ventilátort vagy nyitott ablakot éjszaka, amikor a külső levegővel le tudjuk hűteni a lakást. Ha pedig elhagyjuk a helyiséget, győződjünk meg róla, hogy a klímaberendezés energiatakarékos működésre van-e állítva.

 

Többfunkciós mobil klímák

 

Bizonyos klímaberendezések a klimatizáláson kívül páramentesítő funkcióval is rendelkeznek. Ilyen például a Trotec PAC 3500 SH mobil klíma, amellyel hűthetjük, fűthetjük, szellőztethetjük és páramentesíthetjük a helyiségeket. Az elegáns megjelenésű készülék ideális hálószoba, nappali, iroda, edzőterem, üzlet hűtésére 46 négyzetméter alapterületig. Lehetőség van automata üzemmódra állítani, ami a beállított célértéket tartja, és csak akkor üzemel, amikor a hőmérséklet indokolja. 

 

A készülék nagy teljesítményű ventilátora hűtés nélkül is három fokozatban kapcsolható. A páramentesítő külön funkcióként is üzemeltethető, és a nedves beltéri levegőből kellemesen száraz levegőt hoz létre. A levegőkivezetést egyszerűen megoldhatjuk az AirLock 100/1000 rendszerrel, így nincs szükség a fal vagy az ablak átfúrására. 


Amennyiben részletesebb információra van szüksége a mobil klíma berendezésekkel kapcsolatban, kérem, forduljon ügyfélszolgálatunk szakembereihez.