A mobil klímák az utóbbi években a kényelmes hűtés alapvető eszközeivé váltak. Ma azonban már érdemes olyan készüléket beszerezni, amelyik nemcsak hűtő, hanem többféle funkcióval is rendelkezik. Ebben a blogcikkben arról olvashatnak, hogy mire használható a mobil klíma 3,5 kw teljesítménnyel.

 

Mobil klíma 3,5 kw teljesítménnyel, ami hatékonyan hűt és fűt

 

A 3,5 kw teljesítményű mobil légkondik hatékonyak a hőmérséklet csökkentésében, kényelmes és gyors hűtést biztosítva a közepes méretű helyiségekben. Energiatakarékos működésük révén úgy hűtik a levegőt, hogy közben minimalizálják a villamosenergia-fogyasztást. 

 

Ezek a készülékek azonban nemcsak a nyári hőségben használhatóak, hiszen fűtési funkcióval is rendelkeznek. A beépített fűtőrendszerrel képesek a kívánt hőmérsékletet fenntartani, így egész évben használhatjuk őket. A fűtési rendszer kiegészítésére kiválóan alkalmasak az olyan helyiségekben, ahol a hagyományos fűtőberendezések nem bizonyulnak elegendőnek. Ősszel és tavasszal egy-egy helyiség fűtését önállóan is meg tudják oldani. Ez leginkább akkor előnyös, amikor nem szükséges az egész lakást fűtenünk. 

 

Miért hasznos a szellőztetés funkció?

 

A komfortos környezethez a friss levegő is elengedhetetlen, így a mobil légkondicionálók szellőztető funkciójának is nagy hasznát vehetjük. Ez ugyanis segít a levegő cseréjében, minimalizálva a zárt térben felgyülemlő kellemetlen szagokat. Télen is gyorsan át tudjuk szellőztetni a lakást anélkül, hogy jelentősebb energiaveszteség keletkezne, hiszen a beltéri levegő minősége ilyenkor is fontos. 

 

Páramentesítés mobil klímával

 

A páramentesítő funkció révén a 3,5 kw-os készülékek hatékonyan kezelik a nedvességet. Ez különösen esős időjárás idején hasznos, amikor a kinti levegőnek is magas a páratartalma. Azonban bizonyos helyiségekben, mint például a fürdőszoba vagy a konyha, egész évben hasznát tudjuk venni, hiszen itt gyakran magasabb a levegő nedvességtartalma a kelleténél.

 

A mobil klíma nagy előnye, hogy könnyen át tudjuk helyezni egyik helyiségből a másikba, ahol éppen szükség van rá. 

 

A Tortec PAC 3500 SH készülék előnyei

 

A Trotec PAC 3500 SH mobil klíma 3,5 kw hűtőteljesítménnyel 4 funkciót lát el, klimatizál, fűt, páramentesít és szellőztet. Ez a kapacitás 46 négyzetméter vagy 115 légköbméter helyiségméretig ideális. Alkalmas nappaliban és hálószobákban, szállodai szobákban, irodákban, edzőtermekben, üzletekben való alkalmazásra. A távirányítóval működtethető, 24 órás időzítő funkcióval ellátott készülék praktikusan használható. Csendes, éjszakai üzemmódja a pihenésben sem gátol minket. Magas páratartalom esetén óránként 3,5 liter vizet tud kiszűrni a levegőből, így kellemes klímát biztosít a helyiségben. Ez a funkció önállóan is üzemeltethető, így nincs szükség külön páramentesítő készüléket is vásárolni. 

 

Mint minden mobil légkondicionálónak, ennek a berendezésnek is egyszerű a telepítése, hiszen néhány egyszerű lépés elvégzésével üzembe lehet helyezni. A levegő kivezetését meg kell oldanunk, amit a fal vagy a nyílászáró átfúrása nélkül is meg tudunk oldani a webáruházunkban szintén elérhető AirLock 100/100 rendszer segítségével. Ezt szinte bármilyen nyílászáróra fel tudjuk szerelni. 


Amennyiben bővebb információra lenne szüksége a klímaberendezésekkel kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunk szakembereivel.