A levegő szennyezettségét nagymértékben csökkenthetjük az aktívszén-szűrő működése által, hiszen a légszűrő berendezések aktív szenet tartalmazó szűrőrendszerrel rendelkeznek. Ebben a blogbejegyzésben az aktívszén-szűrő működését, hatékonyságát mutatjuk be.

 

A levegő napjainkban egyre szennyezettebb, és mindez már nemcsak a nagyvárosok vagy iparvárosok levegőjére igaz. A vidéki levegő is sok szennyeződést tartalmaz, bár elsősorban a pollentartalma nagy. A lakásunk vagy irodánk levegőjének tisztán tartása érdekében célszerű légtisztító berendezést alkalmaznunk, amelyek széles választéka megtalálható a Páramentesítő.hu webáruházunkban. 

Az aktívszén-szűrő működése, jellemzői

A szén az egyik leggyakoribb elem, amely vegyületei révén fontos szerepet játszik az élőlények felépítésében is. Az aktív szén háztartási és ipari felhasználását annak a tulajdonságának köszönheti, hogy az egész felületén képes elnyelni az anyagokat, ezt abszorpciónak nevezik. Alkalmas az íz- és illatanyagok megkötésére, a levegő és víz tisztítására, valamint színtelenítő tulajdonsággal is rendelkezik. Alkalmazzák por, szuszpenzió, kolloid formában is. Víztisztító hatása abban nyilvánul meg, hogy képes az ivóvízben található baktériumokat, vírusokat és a klórt is elnyelni.

Az aktív szén azonban csak addig képes erre, amíg a felületén nem telítődik a szennyeződés. Ha telítődik a megszűrt anyag, akkor könnyen visszaoldódhatnak a szennyező anyagok, tehát ilyenkor cserélni kell a szűrőt.

A levegőtisztító készülékek aktívszén-szűrővel működnek

A légszennyezettség napjaink általános problémája, amely az emberi szervezet számára állandó megterhelést jelent. Azok, akik krónikus légúti megbetegedéssel küzdenek, tudják, hogy milyen áldásos hatása van a levegőtisztító készülékek működésének. Azonban minden ember számára előnyös, ha tiszta levegőben tölti az idejét. Leginkább azokban a helyiségekben célszerű szűrni a levegőt, ahol sok időn át tartózkodunk, így például a hálószobában, a gyerekszobában vagy az irodában. Ezek a gépek a vírusok és a baktériumok jelentős részét is kiszűrik a levegőből, amivel csökkenthetjük a megbetegedések számát. 

Nagy kapacitású légtisztító gépek

A Neo Tech XJ-3900A légtisztító készülék alkalmas nagy helyiségek, nappalik, irodák levegő tisztítására. Hatlépcsős szűrési rendszerével, amely aktív szenet is tartalmaz, a szennyezőanyagok 99,97 százalékát eltávolítja a levegőből. A baktériumok, gombák és egyéb mikroorganizmusok nagy részét is kiszűri a fotokatalitikus technológia által. A készülék intelligens szag- és porérzékelővel rendelkezik, ezáltal automata üzemmódban tudja szabályozni a működését. Elegáns és modern megjelenésével minden lakás dísze lehet. HEPA- és szénszűrője külön-külön is cserélhető, így praktikusan használható. A szőrszálak és a szösz kiszűrésére előszűrővel is rendelkezik, a szénszűrő pedig az illékony szerves vegyületeket és a cigaretta füstöt is eltávolítja. A baktériumokat és a vírusokat a beépített UV lámpa segítségével pusztítja el. Négy ventilátorfokozatba állítható, és négyfokozatú levegőminőség-jelző rendszerrel rendelkezik. Csendes üzemmódjának köszönhetően akár hálószobák, gyerekszobák levegő szűrésére is alkalmas lehet.

Amennyiben több információra van szüksége az aktívszén-szűrős levegőtisztító készülékek működéséről, vegye fel a kapcsolatot cégünk ügyfélszolgálatával.