Az ideális páratartalom az otthonunkban nemcsak a kényelmünket befolyásolja, hanem közvetlen hatással van a közérzetünkre és az egészségünkre is. A lakásban a túl száraz levegő és a túl nedves levegő egyaránt előnytelen, bár a két eset eltérő gondokat okoz, és ebből kifolyólag különböző megoldásokat követel meg.

 

A fűtés kiszárítja a levegőt

 

A fűtési szezon elindulásával a fűtött terekben jelentősen lecsökkenhet a levegő nedvességtartalma. Ez a száraz levegő kellemetlen tüneteket eredményezhet, mint például a köhögés, fejfájás, fáradtság vagy a szemviszketés. Mindez azért van, mert a száraz levegő kiszárítja a nyálkahártyát és a bőrt. Gyakran az alvás minősége is romlik emiatt, ami tovább ronthatja az egyébként is kellemetlen tüneteket. Mindez ellen azonban könnyen tehetünk, hiszen a webáruházunkban kapható párásító készülékekkel beállíthatjuk a lakás levegőjének optimális nedvességszintjét. 

 

A száraz levegő egyéb mellékhatásai

 

A túl száraz levegő nemcsak az emberekre van káros hatással, ugyanis nem kedvez a növényeknek, sem a lakásban tartott állatoknak. A fából készült bútorok, parketta, lambéria vagy esetleg a hangszereink is károsodhatnak emiatt, hiszen a fa könnyen kiszáradhat, emiatt repedezhet.

 

A páratartalom könnyen mérhető

 

A lakás levegőjének nedvességét egyszerűen megmérhetjük egy higrosztáttal, amely egy könnyen beszerezhető mérőeszköz. Ha páratartalomról beszélünk, meg kell különböztetnünk a relatív és abszolút értékeket. Az abszolút páratartalom a vízgőz mennyiségét jelenti egy adott térfogatú levegőben. A relatív érték pedig azt mutatja meg, hogy milyen arányban van jelen a vízgőz az adott levegőben a maximális mennyiséghez képest, amit a levegő az adott hőmérsékleten és nyomáson elviselhet. Tehát az optimális érték meghatározásakor figyelembe kell venni a levegő hőmérsékletét is.

 

A Trotec párásító készülékek előnyei

 

A Trotec márka nagyon ismert név a légtechnikai készülékek piacán, hiszen modern berendezéseket képvisel. A vállalat a párásítók, a páramentesítők, a klímaberendezések, a fűtési megoldások és a légszűrők széles választékát gyártja. A Trotec párásítók hatékonyak a páratartalom szabályozásában, hiszen biztosítják az optimális levegőnedvesség fenntartását. Típusukat és kapacitásukat tekintve sokféle készülék kapható, például az ultrahangos, a hidegpárásító vagy a porlasztós készülékek. A Wi-Fi-n keresztül irányítható, távirányítóval is működtethető modern berendezések a háztartásokban vagy irodai környezetben praktikusan használhatóak. Ugyanakkor energiahatékonyak és környezettudatos termékek. 

 

Bizonyos készülékek több funkcióval is rendelkeznek, például tisztítják és hűsítik is a levegőt. A hideg időszakokban a párásítás, a melegebb hónapokban a hűsítés funkció használatával javíthatjuk a komfortérzetünket. A légtisztítás pedig egész évben hasznos az egészségünk szempontjából.

 

A Trotec B 250 párásító elektronikus vezérléssel rendelkezik. Hatékonyságát annak köszönheti, hogy a készülékbe áramló levegőt először az előszűrő megtisztítja a nagyobb szennyeződésektől, majd a forgó, nedves szűrőtárcsán keresztül a párás levegő távozik a készülékből. A berendezés kijelzője mutatja az aktuális relatív páratartalmat, a beállított értéket, az aktuális vízszintet és a ventilátorfokozatot. A levegő kifújási iránya állítható, és a billentyűzár aktiválásával biztonságosan működtethető. 


Amennyiben a párásító készülékekkel kapcsolatban bővebb információra van szüksége, kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat.