Sokak számára okoz gondot a falvizesedés. Ennek lehet az oka csőtörés, vagy szigetelési problémák is meghúzódhatnak a háttérben. Az esetek jelentős részében páralecsapódásra kell gyanakodni. Ez főként akkor valószínűsíthető, ha az őszi-téli időszakokban jön elő rendszeresen. Ha Ön vízcseppeket vagy kisebb-nagyobb vizes foltokat lát a lakása falán, akkor először érdemes feltárni, mi áll a háttérben.

 

Amennyiben túl magas – 60% feletti – a páratartalom az otthonában, mindenképp gondolkodni kell a pára megszüntetésén. Tucatnyi eszköz található a piacon, de érdemes körülnézni a weboldalunkon a háztartási berendezések között is. Termékpalettánkat úgy alakítottuk ki, hogy az egyszerűbb készülékektől az intelligens, okos megoldásokig mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

 

Mitől csapódik le a pára a falon?

 

Amikor túl magas a levegő nedvességtartalma, és nem tud távozni, akkor pára csapódik le. Ilyenkor gyakori jelenség a falvizesedés. Ez új építésű házaknál is előfordulhat, ha esős, nyirkos volt az idő a munkálatok során, és a víz nem tudott távozni a betonból. Régebbi épületeknél pedig az elégtelen szigetelés, illetve a műanyag nyílászárók is okozhatják. Alaposabb szellőztetéssel és az adott helyiségre szabott páramentesítő készülékkel viszonylag rövid időn belül orvosolni lehet a problémát.

 

Páramentesítő falvizesedés esetén 

 

A páramentesítők kivonják a levegőből a párát, és ennek köszönhetően könnyebben száradnak a falak. Ezekkel a készülékekkel optimális szinten, vagyis 40-60% között tudja tartani a páratartalmat, így elejét veheti a penész és a dohszag kialakulásának is.

 

Legjobb megoldás, ha wifis, távvezérléssel működő berendezést választ, mint például a WDH 930 páramentesítő. Ez igazán keveset, 495 W-ot fogyaszt úgy, hogy napi 40 l-es teljesítményen dolgozik. További előnyei még:

 

  • Digitális pára- és hőmérővel van ellátva

  • Rövid időn belül jelzi az aktuális páratartalmat, amit optimalizál, majd szinten is tartja

  • A ventilátora kétfokozatú, így nagyobb a teljesítménye is

  • Rövid idő alatt elvégzi a párátlanítást

  • Mivel 4 görgője és fogantyúja is van, bármely helyiségbe könnyen mozgatható

 

Ha Ön egy igazán modern, intelligens megoldást szeretne falvizesedés esetén, a WDH 930 készülék az, amit keres!

 

Felhasználási területek

 

A páramentesítőket bárhol tudja használni, ahol csak szükség van rá. Penész megelőzésére éppúgy alkalmasak, mint hűvösebb helyiségek (könyvtár, pince) szárítására. Ha például az otthonában sok festmény vagy értéktárgy van, akkor az állaguk megóvása miatt különösen fontos a megfelelő páratartalom beállítása. Házi medence esetén is kiváló szolgálatot tesznek ezek a berendezések. Téli időszakban még a fűtésszámlán is spórolhat, ugyanis nem kell olyan sokat szellőztetni. 

 

Esetleg most építkezik? Vagy feljött otthonában a talajvíz? Akkor különösen érdemes beruházni egy páramentesítőbe! Ha kiszárítja a vakolatot, burkolatokat, sokat gyorsíthat a munkálatokon! 

 

Láthtajuk, hogy rendkívül széles körben használhatók a párátlanító készülékek, így rövid időn belül megtérül a beruházási költségük. Ha megfelelő minőséget választ, akkor az éjjel-nappal üzemelhet, megteremtve ezzel az állandó ideális páratartalmat otthonában.


Amennyiben felkeltettük érdeklődését vagy kérdése merült fel, várjuk szíves megkeresését elérhetőségeinken!