A pollenallergia sok ember életét nehezíti meg, ami ellen nem elegendő, ha gyógyszerekkel vagy gyógyhatású készítményekkel védekezünk. A szervezet számára ugyanis megterhelést jelent a polleneknek való kitettség, hiszen állandó allergiás reakcióra késztet. Így pollenallergia ellen jó módszer, ha csökkentjük a pollenek mennyiségét a környezetünkben. 

 

Mi zajlik a szervezetben pollenallergia esetén? 

 

A pollenallergia ugyan nem életveszélyes állapot, de kifejezetten kellemetlen tud lenni, és rontja az életminőséget. A pollenekkel teli levegőt belélegezve az allergiás emberek immunrendszere felismeri az allergéneket. Az antitestek és immunsejtek tulajdonképpen tévesen érzékelik az egyébként ártalmatlan virágport a szervezet számára veszélyes anyagként, és elindítanak egy gyulladásos immunválaszt. 

 

Ez az orrnyálkahártyában például úgy zajlik le, hogy a nyálkahártya szövetei duzzadni kezdenek, mivel a szövetek közötti térben folyadék halmozódik fel. Ez okozza az orrdugulást, tüsszögést és a fokozott váladékozást. A torok és a szem nyálkahártyája esetében is hasonló a folyamat, ami köhögéshez, torokirritációhoz, szemviszketéshez, pirosodáshoz, könnyezéshez vezet. A nyálkahártya-duzzanatot és a kellemetlen tüneteket csökkenthetjük antihisztamin tartalmú gyógyszerek szedésével, és azzal, ha minél kevesebb pollent lélegzünk be. 

 

Tisztítsuk a helyiség levegőjét, ha pollenallergia ellen küzdünk!

 

A pollenek tavasztól őszig természetes módon megtalálhatóak a levegőben, s attól függően, hogy melyik növény virágporára vagyunk allergiásak, eltérő lehet a tünetek intenzitása. A kültéri levegővel nyilván nem tudunk mit kezdeni, de a beltéri levegőt tisztítani tudjuk. Az otthonunk vagy a munkahelyünk légterében légtisztító készülékkel le tudjuk csökkenteni a pollenkoncentrációt. A webáruházunkban kapható légtisztító készülékek segítségével csökkenthetjük a szervezetünket érő terhelést. Az Aktobis, a RéFinAIR, a NeoTech, az AIRTECH márkájú légtisztítók a piacon kapható legmodernebb készülékek. 

 

Nagy kapacitású készülék a nagyobb légterekbe

Ha egy nagyobb helyiségben szeretnénk szűrni a levegőt, kiváló választás lehet a NeoTech XJ-3900A légtisztító készülék, ugyanis hatlépcsős szűrési rendszerrel, külön-külön cserélhető HEPA- és szénszűrővel rendelkezik. Előszűrője a szöszöket és a szőrszálakat távolítja el a levegőből, a HEPA-szűrő a polleneket és az apró porszemeket szűri ki, a szénszűrő pedig az illékony szerves vegyületeket köti meg.

Ionizátorral és UV lámpával gondoskodik a vírusok és baktériumok elpusztításáról is. Csendes üzemmódjának köszönhetően nem zavarja sem az otthoni pihenést, sem - az irodai környezetben alkalmazva - a munkát. 

Hálószoba, gyerekszoba légterének tisztítása

Az allergiásokat nemcsak nappal zavarják a kellemetlen tünetek, hanem sokszor az éjszakai pihenésük sem zavartalan. Ezért érdemes a hálószobában, illetve allergiás gyermek esetében a gyerekszobában is légtisztítót üzemeltetni. Az AirTec Aladdin MARVEL AI légtisztító a gyerekszobák rendíthetetlen levegőőre. Az új generációs e-nano szűrési technológiája révén pollenmentes tér kialakítására ad lehetőséget. Igényes, elegáns megjelenése, halk üzemmódja, könnyen tisztítható szűrője révén kifejezetten népszerű és keresett termék. Választható éjszakai fényével kellemes megvilágítást biztosít a gyerekszobában, de ha zavar minket a fény, teljes sötétségben is üzemeltethető.

Amennyiben bizonytalan a jó választást illetően, és több információt szeretne megtudni a légtisztító készülékeinkkel kapcsolatban, kérjük, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunk szakembereihez.