A mobil klíma vélemények az első tapasztalat után, kivétel nélkül pozitívak. Mégis, ha megnézi az egyes fórumokat, akkor viszonylag sok, bizonytalan kommenttel találkozhat. Mi ennek a kettősségnek az oka? A válasz egyszerű. Annak idején, amikor ez, a hordozható technológia feltűnt a légkondicionálás piacán, mint egy új alternatíva, bizony nem számított olcsó megoldásnak.
Tegyük hozzá, hogy akkoriban nem is állt olyan modern szinten a klimatizálás, mint napjainkban, s egy ilyen, merőben más elképzelés lényegesen költségesebb feltételeket kívánt. Ez volt a kezdet. Azóta hatalmasat fordult a világ. A technológia minden területen olyan markáns fejlődésen ment, és megy át, amit automatikusan követtek, és követnek a formálódó igények. A kínálat bővülésével megnőtt a kereslet is, s a klimatizálás luxusból, hétköznapi szükségletté avanzsált.
Hosszú volt az út, ez kétségtelen, de nagyjából mára érkeztünk el odáig, hogy a mobil klíma vélemények a mindennapos, eredményes, elégedett használatokról szólnak. És nem az alaptalan, múltra apelláló félelmekről. Utóbbiak is érthetők, természetesen. Azok, akik még nem tapasztalták meg a „napos” oldalt, továbbra is aggódhatnak. Vajon nem kerül túl sokba a készülék? Mennyi energiát fogyaszt?
Az üzemelése csendes, vagy zavaró a jelenléte? Ezek egytől-egyig logikus kérdések, s mindegyikre egyszerű, megnyugtató válasz adható. A mobil klíma bekerülési költsége nem magas. Igényeire szabva tudja megválasztani eszközét, ami a hosszú távú elégedettségének hála behozza a rááldozott összeget. Az üzemelése zajtalan, csak az enyhülést hozó légáramlat az, ami érezhető környezetében. A gazdaságos működés pedig alapfeltétel. Ilyen körülmények között a mobil klíma vélemények valóban csak pozitívak lehetnek!