A hordozható légkondicionálás megítélése a mai napig nagyon vegyes. főleg a tapasztalatokat nélkülöző kommentárok azok, amik szkeptikus hangnemben születnek. Ám a mobil klíma vélemény, ha úgy jön létre, hogy a használat, a konkrét alkalmazás eredményezi a gondolatokat, akkor pozitív. Persze ez nem véletlen. A köztudatban számos negatív sztereotípia él, ebben a kérdésben.
Sokan csak a kezdetekre tudnak visszaemlékezni, amikor ezek az eszközök valóban nagy összegekbe kerültek. A technológiai innovációk, azonban nem csak magukat a szerkezeteket tették jobbá, de az ár/érték arányon is rengeteget módosítottak. Idővel nem csak, hogy megfizethetővé, de abszolút pénztárcabaráttá váltak ezek a konstrukciók. Az előítéletek kora tehát lejárt. Már nincs mi megalapozza ezeket a fals vélekedéseket.
A mobil klíma vélemények többségének gerincét a hordozhatóságból fakadó pozitívumok, és a rendszer gazdaságos üzemelésére vonatkozó megjegyzések adják. Valóban a mobilizálható enyhülés igazi kincs, pláne a mostanság tapasztalható, tolerálhatatlan hőségekben. A gazdaságos üzemelés pedig szintén fajsúlyos kérdés, mivel egy eszköz beszerzésén két szinten lehet spórolni. Az első, amikor magából, a beszerzési árból tud egy kicsit lefaragni. A másik pedig, amikor a használat során tapasztalja az előnyös jellemvonásokat.
Tehát az a félelme is alaptalan, hogy ezek a rendszerek esetlegesen többet fogyasztanak, és emésztenek fel. A mobil klíma vélemények arról számolnak be, hogy a készülék csendesen végzi, nagy hatásfokkal, és Pazar eredményességgel a feladatát, amivel hihetetlenül megkönnyíti a körülményeket, melyeket már nem a forróság szabta szabályok határoznak meg.