Miért szükségesek a klímák otthonra? Képzeljünk el egy olyan készüléket, amivel a nyári hőségben hűvösebb környezetet, a hideg napokon pedig kellemes meleget teremthetünk. Ez a modern technológia szerencsére mindenki számára elérhető, hiszen csak egy inverteres klímaberendezést kell beszerezni hozzá.

 

Sokoldalú klímaberendezések

 

Talán kevésbé köztudott, hogy a klímával nemcsak hűteni tudunk, hanem fűteni is, ugyanis a régebbi készülékek ezt a funkciót még nem tudták. A modern, inverteres klímák azonban -25 fok kinti hőmérsékletig télen is működtethetők. Ezek a berendezések energiatakarékosak, csak addig üzemelnek, amíg a kívánt hőmérsékletet el nem érik.

 

A Páramentesítő.hu weboldalunkon a hűtésre és fűtésre is alkalmas Trotec márkájú készülékek több típusa kapható. További előnyük, hogy páramentesítés és szellőztetés funkcióval is el vannak látva. Évente mindössze egy tisztító karbantartásra van szükség a hosszú élettartam biztosításához, és az év 365 napján hatékonyan működnek. 

 

Falra szerelhető klímák 

 

A hagyományos, falra szerelhető klíma – az egyre forróbb nyarak miatt – ma már nagyon sok munkahelyen megtalálható. A 40 fok körüli melegben azonban nemcsak dolgozni nem tudunk, hanem az otthoni teendőket is nehezebben látjuk el. Ezért érdemes klímát otthonra is felszerelni.

 

A falra rögzített készülékek általában egy beltéri és egy kültéri egységből állnak. Ez utóbbi felszerelése nehézséget okozhat, így jó választás lehet a Páramentesítő.hu webáruházunkban kapható, egy beltéri egységből álló fali klíma. A hűtésen kívül fűtésre, páramentesítésre és szellőztetésre is használhatjuk az intelligens készüléket. Távirányítóval vagy okostelefonnal beállíthatjuk a megfelelő működési időt és teljesítményt, így mindig optimális hőmérsékletű és páratartalmú levegő lesz a helyiségben. Ez utóbbinak a penészedés megelőzésében van fontos szerepe, hiszen a magas nedvességtartalom kedvez a penész kialakulásának. 

 

Mobil klímák otthonra

 

Ha olyan klímaberendezésre van szükségünk, amit könnyen mozgathatunk egyik helyiségből a másikba, amivel például télen azt is megoldhatjuk, hogy a fürdőszoba vagy a gyerekszoba melegebb legyen, mint a lakás többi helyisége, akkor érdemes beszereznünk egy mobil klímát otthonra. A készülék beszereléséhez nincs szükség szakemberre, mi magunk is beüzemelhetjük őket. Nincs kültéri egységük, a levegő lehűtésekor lecsapódó kondenzvizet saját tartályba gyűjtik. Egy flexibilis csőre van csupán szükség, amivel az üzemelés során keletkezett meleg levegőt elvezetjük a légtérből. Ez történhet a falba fúrt lyukon keresztül, de ma már praktikusabb rendszerek kaphatók, amelyekkel az ablakon át tudjuk kivezetni a meleg levegőt anélkül, hogy a kinti meleg beszökne a lakásba.

 

A cégünk által forgalmazott Trotec mobil klímák a hűtő-fűtő funkción kívül szellőztetésre és a megfelelő páratartalom beállítására is képesek. A készülékbe épített wifi vevő által - egy mobilalkalmazás segítségével - bárhonnan szabályozhatjuk a működésüket, optimálisra állítva ezzel a lakásunk hőmérsékletét. Webáruházban megrendelhetők olyan készülékek is, amelyek légtisztító funkcióval is rendelkeznek, és kiszűrik a levegőből az allergizáló állati szőrt és a port.

 

Az sem lényegtelen, hogy ezek a modern készülékek környezetbarát hűtőközeggel üzemelnek, csendes és energiatakarékos a működésük. Diszkrét megjelenésükkel illeszkednek a lakás bútorai közé.