A párás ablak penészedés okozója lehet.

A fűtési szezonban a  legtöbb lakás és ház ablakain folyik a víz. Ez a jelenség a magas páratartalom következménye, mely kezelés nélkül számtalan egyéb gondot okoz. Az ablakok azért párásak, mert jóval hidegebbek, mint a fal többi része. A nedves beltéri levegő az ablak közelébe jutva lehűl, eléri a harmatpontját és kiadja magából a nedvességet. A magas páratartalomnak ez csak az egyik velejárója. Súlyosabb következménye, amikor már megjelenik penész az ablakon, majd szépen lassan a falak, a bútorok felületén. A spórák elterjednek a levegőben és megfertőzik az egész lakást. Érdemes megelőzni ezt a problémát, nehogy asztmához és egyéb légúti megbetegedésekhez vezessen.

A penész csúnya és káros az egészségre

Nagyon sokat kísérleteznek az emberek a megoldással és rengeteg pénzt adnak erre ki. Miután bebizonyosodik, hogy az eddigiek (szigetelés, nyílászáró csere, penészmentesítés, festés, stb.) nem vezettek eredményre. Pedig van megoldás. Logikus, hogy a vizes levegőt kell kezelni, hogy megoldódjanak a gondok. A páraszabályozásra pedig a legjobb és legolcsóbb megoldás egy párátlanító készülék üzemeltetése. A páramentesítők jóval olcsóbbak, mint egy szigetelés, falfestés, stb. és gyökereiben kezelik a párás ablakok és a penészedés problémáját.

Páramentesítő használatával megszüntethető a penészképződés

A párátlanítók segítségével kellemesebb, egészségesebb levegőt lélegezhet. További részletekért kérem, tájékozódjon bal oldalon a termékek menüpontban és keresse a párafalókat! Reméljük hasznosak voltak Önöknek a fenti információk. A páramentesítő készülékek megtekintéséhez kattintson a linkre: Párafaló készülékek