b300A fűtési szezonban rendkívül fontos a gyerekszoba levegőjének megfelelő párásítása; a kisgyermekek fokozottan érzékenyek a túlságosan száraz levegőre, ezért mesterséges módon kell befolyásolnunk a gyerekszoba levegőjének páratartalmát. 
 
A száraz levegő rossz komfortérzetet, ingerlékenységet, kellemetlen száraz köhögést, rossz alvást, bőrszárazságot, szájszárazságot és más kellemetlen tüneteket idézhet elő. Ráadásul növeli a vírusos megbetegedések kockázatát is, ugyanis a vírusok könnyebben megtapadnak a kiszáradt nyálkahártyán.
 
Fontos megjegyezni azonban, hogy a túlzásba vitt párásítás éppoly káros lehet, mint a száraz levegő. A magas páratartalmú levegő a lehűlő hideg pontokon lecsapódik, ami a nedvesség hatására penészesedéshez vezet. Ha a vizes állapot legalább öt napon belül fennáll, a penészgombák spórái fejlődésnek indulnak. 
 
Erre figyeljünk, ha párásítót választunk a gyerekszobába...
 
Mindenekelőtt arra kell figyelni, hogy a párásító készülék a szoba méretének megfelelő legyen; ha nem rendelkezik megfelelő kapacitással, az esetben csupán szobadíszről beszélhetünk, hasznos berendezésről aligha. Fontos szem előtt tartani, hogy a kis tartállyal rendelkező készülékek kapacitása igen kicsi, így azok csak a legkisebb gyerekszobák esetében jelenthetnek kielégítő megoldást. 
 
Fontos a szabályozhatóság. Csak így érhetjük el, hogy mindig tökéletes páratartalom legyen a gyerekszobában. Szabályozó nélkül sajnos a túlpárásítás veszélye is fennáll. Azt is vegyük figyelembe, hogy a magasabb páratartalom magasabb hőérzetet okoz, így arra is figyelnünk kell, hogy ne öltöztessük túl a kicsit.
 
Fontos a párásítók rendszeres karbantartása, tisztítása! Tartsa be a használati utasítás leírásait ezzel kapcsolatban. Emellett mindenképp javasoljuk a Secosan Stick megvásárlását is, ami 6 hónapon keresztül jelentősen csökkenti a csíraszámot a készülékekben. a