Penész eltávolítása párátlanító berendezéssel

A penészes falak igen komoly gondot szoktak okozni egyes háztartásokban manapság. A nedves levegőben könnyen szaporodó penészgomba légúti betegségek kialakulásához vezethet, valamint jelentősen rontja egészségügyi állapotát a helyiségben tartózkodóknak. A penész eltávolítása éppen ezért rendkívül fontos és kiemelt prioritást kell, hogy élvezzen a megjelenés után.

A penész eltávolítása a falakról elengedhetetlen, még a párátlanítás megkezdése előtt. A feladatot úgy kell elvégezni, hogy nedves állapotban, állandó szellőztetés mellett, védőruhában, teljes körültekintéssel leszedjük a telepeket, majd a helyüket speciális festékkel kezeljük, hogy a láthatatlan részek is lepusztuljanak. Mindezek után megkezdődhet az optimális páratartalom beállítása, ami elejét veszi az újabb telepképződésnek

A penészedés megelőzésére nagyon jók a különféle páramentesítő készülékek, amelyek a helység levegőjének páratartalmát csökkentik azáltal, hogy kivonják a nedvességet és egy külön tartályban gyűjtik.

Mivel a fizika törvényei szerint a száraz levegő a nedvességgel telítődni akar, ezért a nedves, penészes falak kiszárítása az elsősszámú feladatunk. A penész eltávolítására a képlet tehát igen egyszerű. Ha szárítjuk a helység levegőjét, akkor maga a fal is ki fog száradni egy idő után, így a penész életkörülményei limitálva, megszüntetve vannak. Az olyan falfelületek esetében viszont, ahol a penész mélyen benőtte magát a falfelületekbe, már nehezebb dolgunk lesz.