Penész a fürdőszobában

Vásárlóink gyakran azért rendelnek nálunk páramentesítőt, mert megjelent a penész a fürdőben. Érdeklődőink többsége eddig mindenféle technikával hiába próbálkozott, míg végül belátták, hogy a páramentesítő készülék az igazi megoldás a számukra.

Hol üti fel a fejét a penész a fürdőben?

Jobb esetben csak a a fürdőszoba falai, és a fugák penészesek, de láttunk már arra is példát, hogy a csempék felülete, a szekrények, a szekrények mögötti falak, sőt maga a kád, vagy a zuhanyzókabin is csupa penész volt.

Vajon eddig hogyan küzdöttek az emberek hiába a fürdőben a penésszel?

A legtöbben boltokban kapható penészölő vegyszerekkel, vagy különböző házi praktikákkal próbálkoznak,  - úgy, mint ammónia, ecet, vagy hipó. Ezekkel a penészölő szerekkel bekenik a penészes felületeket, majd egy kis várakozási idő után lesúrolják, letörlik a penészt. Ez a folyamat egyrészt időigényes és veszélyes az egészségre, másrészt néhány hét elteltével újra lehet elölről kezdeni.

Miért jelenik meg újra és újra a penész a fürdőben?

A penész újbóli megjelenésének az egyszerű magyarázata az, hogy ezek az imént említett penészirtó módszerek nem a penészedés okát, hanem csak a tüneteit kezelik. A penész oka pedig nem más, mint a folyamatosan magas páratartalom, ami egy fürdőszobában egyáltalán nem szokatlan jelenség. Ha van rá mód, akkor minél gyakrabban szellőztetni kell a fürdőszobát, persze valószínű, aki már eljutott odáig, hogy nálunk keres megoldást, annak a szellőztetés sem segített.

Hogyan lehet végleg megszabadulni a fürdőben a penésztől?

A végleges megoldás, ahogy már utaltunk rá, az okok megszüntetésében, azaz a magas páratartalom eltávolításában rejlik. Páramentesítő készülékeink kitűnően alkalmasak erre a célra. A páramentesítők napi több liter vizet képesek elvonni a levegőből, a falakból és a bútorokból. A páramentesítő használatával helyre áll a normál páratartalom, megszűnik a penész életfeltétele. Ekkor még érdemes utoljára megtisztítani a csúnya fekete és zöld felületeket, de csakis nagy óvatossággal és megfelelő technikával, majd a páramentesítő használatával többé ne kell tartani attól, hogy felüti a fejét a penész.

A páramentesítők természetesen nem csak a fürdőszobában, de a ház többi részén is ugyanilyen sikerrel alkalmazhatóak. Kérdések esetén keressen minket bizalommal! Ha végleg meg szeretne szabadulni a penésztől, akkor kérem böngésszen a páramentesítők között, és rendelje meg az Önnek megfelelő berendezést ide kattintva:  Párátlanítók a fürdőszoba és a lakás penészmentesítéséhez