A magas talajvíz, árvíz, csőtörés mind okai lehetnek az elárasztott pincének. Sajnos a történet nem ér ott véget, hogy kimentjük a bútorokat, berendezési tárgyakat, megvárjuk, míg lemegy a magas vízszint vagy elhárítjuk a csőtörést és kiszivattyúzzuk vizet. Az átázott falakban, levegőben még olyan mennyiségű nedvesség van jelen, hogy gyorsan dohosodás, penészesedés indulhat meg.

Mennyi idő kell a pince kiszárításához?

Ahány konkrét helyzet, annyiféle válasz. De ha mégis valami általánosat, minden szituácóra érvényeset szeretnénk mondani, akkor a válasz a következő: "Ideális feltételek megteremtése esetén legalább 3-4 hét". Talán sokakban felmerül a kérdés: "Miért ilyen sok?". Ennek megértéséhez tisztában kell lennünk a sikeres pince szárítást befolyásoló tényezőktől. Ezek a szárításhoz használt készülék teljesítménye, a helység hőmérséklete, és a megfelelő szellőzés, levegőáramlás biztosítása. Ehhez jön még az épület, a pince falainak anyaga, de az adott, úgysem tudunk rajta változtatni.

 

Milyen teljesítményű szárítógépre van szükségem?

A páramentesítő gép teljesítményét a helység mérete határozza meg. Így például a Trotec MD 02-16 kiválóan használható 50m2-ig, A WDH 520 vagy a TTK100 típusok kiválóan alkalmasak 80- 110m2-ig. A megfelelő készülék kiválasztásához kérje vevőszolgálatunk segítségét!

Hogyan befolyásolja a száradást a helység hőmérséklete?

Nagyon fontos tényező. Gondolta volna, hogy a levegő 20°C hőmérsékletnél közel kétszer annyi vizet, párát képes magában tartani, mint mondjuk 10°C-nál? Hiába a világ legjobb páramentesítője, ha a nedvesség nem jut el a falból a készülékbe. Márpedig a nedvességet innen oda a helység levegője szállítja. Másrészt az úgynevezett telített gőznyomás, amelynek értéke fontos szerepet játszik abbban hogy a fal át tudja adni a nedvességet a levegőnek, magasabb hőmérsékletnél szintén megemelkedik, ami a mi szempontunkból szintén kedvező. A gyors száradás szempontjából az a legjobb, ha a helység hőmérséklete 15 °C és 25 °C között van. A szárítás egyik módja, hogy szükség esetén felfűtjük a helységet. Ügyeljünk rá, hogy elektromos fűtőtestet használjunk, mert ez a gázzal működő berendezésekkel (pl. sziesztakályha) ellentétben nem növeli tovább a nedvességet. Adszorpciós vagy kondenzációs berendezések használata és szükség esetén fűtés megoldja a problémát.

Hol juthatok hozzá a megfelelő berendezéshez?

Rendelje meg webáruházunkból és 2-3 napon belül a futárszolgálat házhoz szállítja. További információért, szaktanácsért kérje ügyfélszolgálatunk segítségét, és tekintse meg a páramentesítők széles választékát!