b500Nagyon sok család számára a kellemes, tiszta, párás légkör megteremtése nehéz, már-már megvalósíthatatlan feladatnak tűnhet. Azonban a speciális, kimondottan erre a célra kifejlesztett eszközök segítségével ma már ez könnyen megvalósítható. A száraz levegő nagyon ártalmas lehet szervezetünk számára, ezért ajánlott olyan berendezések beszerelése, amelyek segítségével biztosítható az egészséges környezet. A párásító készülékek használatával elérhetjük, hogy otthonunk levegője egészséges, „szervezet-támogató” legyen.

Egy lakásban, az ideálisnak mondható páratartalom a hatvan százalék, amikor jól érezzük magunkat, jó a közérzetünk és egészségesen tudunk „működni”. Nem ajánlott az ennél magasabb páratartalom, hiszen azzal elősegítjük a gombák elszaporodását, a penészfoltok és a kellemetlen, dohos szag megjelenését. „Klasszikus” módon úgy szoktuk megoldani a levegő páratartalmának a fokozását, hogy a fűtőtestre helyezünk egy vízzel töltött párologtató edényt. Azonban egyszerűbb és praktikusabb megoldás, ha speciálisan erre a célra kifejlesztett párásító készülékek segítségével biztosítjuk otthonunkban a megfelelő páratartalmat. Megkülönböztetünk meleg és hideg párásítót, valamint a ventilátorral együtt működő készüléket is.

A meleg párásító készülék nagy teljesítménnyel „dolgozik” és miután a vizet felforralta, gőz formájában kifújja ezt a helyiségbe. Használhatunk erre a célra a párásító készülékekbe desztillált vizet is. A hideg párásító készülékek porlasztják a vízcseppeket, aminek következtében 2-3 fokkal hűvösebb levegőt fújnak ki a szobába. Napjainkban egyre népszerűbbek a ventilátorral együtt működő készülékek is, amelyek ultrahang segítségével „előállított” mikroszkopikus cseppeket bocsátanak ki a levegőbe, és amelyek azonnal eloszlanak a szobában.

Fontos a párásítók rendszeres karbantartása, tisztítása! Tartsa be a használati utasítás leírásait ezzel kapcsolatban. Emellett mindenképp javasoljuk a Secosan Stick megvásárlását is, ami 6 hónapon keresztül jelentősen csökkenti a csíraszámot a készülékekben. a