Honnan jön a belvíz és miért veszélyes?

 
belvíz fogalma: Esővízből, hóléből, vagy áradásból származó felszíni folyadék. Megakadályozza a mezőgazdasági termelést és komoly károkat okozhat a veszélyeztetett ingatlanok állapotában.
 

Milyen károkat okozhat az épületekben?

Elázott, nedves falak: A magas talajvízkövetkeztében a falak felszívják a nedvességet és sokszor 50-60 cm magasan, vagy akár még magasabban is megjelennek a nedves foltok. Ez ideális táptalaj a penésznek és a baktériumoknak, melyek gyorsan szaporodásnak indulnak.
   
Elázott pince: Mivel a pinceszint a talaj alatt van, ezért a pincék érintettek legelőször a károkban. A pincékben a hideg falakon még gyorsabban kicsapódik a pára, ezért ezekre a helyiségekre különösen ügyelni kell.
   
Dohos szag: A beszivárgott belvíz nem csak a a falakba szívódik fel, hanem a párolgás következtében nehéz párás levegő képződik. Az ilyen levegő hemzseg a gombáktól és a dohosszaga mellett sajnos egészségtelen is.
   
Penészes bútor: Mivel gyakran a vizes talajjal érintkeznek a bútorok, ezért könnyen magukba szívják a nedvességet. Még ha sikerül is időben magasabbra helyezni a bútorokat, sajnos akkor is átnedvesedik a nedves  levegőtől. A bútorok zegzugos részei, valamint a szivacs, a huzat, a fa alkatrészek megszívják magukat nedvességgel és sajnos gyorsan penészgomba képződik rajtuk.
   

Hogyan háríthatom el a talajvíz okozta károkat?

Mindenek előtt arra kell törekedni, hogy megszűntessék a víz utánpótlását. Erre különböző cégek szakosodtak. A mi szakterületünk pedig mindazon problémák megoldása, melyek a beszivárgott víz következtében alakultak ki. Gondolunk itt a párátlanításra a penészmentesítésrea szagok eltűntetésére, a baktériumok és a csírák megsemmisítésére.
   
Elektromos párátlanító gépeink nagyon hatékonyan szívják el a a helyiség páratartalmát. Ezáltal megszűnik a spóraképződés, a dohszag és újra egészséges lesz a levegő. Sokak számára elképzelhetetlen, hogy egy ilyen kis fogyasztású készülék hogyan képes naponta 10-20 liter, vagy még több vizet összegyűjteni. A levegő szárításával egyidejűleg elkezdenek száradni a falak is és néhány hét alatt visszahúzódnak a nedves foltok. Készülékeinket itt találja: Páramentesítő készülékek
   
Mivel gyakran a pincékben okoz gondot a nedvesség, ezért forgalmazunk olyan páramentesítőt is, ami hideg körülmények között is optimálisan működik. Jelenleg ez a technológia még újdonságnak számít Magyarországon, de mi már második éve a vevőink teljes körű megelégedettségére forgalmazzuk az adszorpciós párafalókat. Ezek a készülékek hidegben, akár a kompresszoros páraelszívók teljesítményének a négyszeresét is tudják. Hidegre tervezett páramentesítőinket itt találja: Páramentesítők hideg körülmények közé
   
Az ózongenerátorok segítségével pedig néhány óra alatt teljesen lefertőtlenítheti az összes helyiséget. Az ózon a legtisztább fertőtlenítő szer, mert csak az oxigént alakítja három atomos molekulává. Ez a szabad elektronnal rendelkező molekula kifejti fertőtlenítő hatását, majd újra oxigénné alakul. Kifejezetten ajánljuk talajvízzel, vagy belvízzel sújotta termekben, pincékben, ahol nagyon elszaporodott a penészgomba és erős dohszag alakult ki. Bízunk benne, hogy segíthettünk Önnek tájékozódni abban, hogyan állítsa helyre megrongálódott értékeit. További részletekért kérem böngésszen a termékeink között.