ttk95e

Webáruházunk jó ideje letette voksát a Trotec német gyártó termékei mellett. A Trotec prémiumminőségű páramentesítője, a TTK 95 E hatékony megoldást kínál, ha túl sok víz van a légtérben. Ha otthonunk levegőjének páratartalma eltér az ideális szinttől, az számos következménnyel járhat. Épp ezért, hogy túl nedves a levegő, törekedjünk a felesleges pára kivonására.

 

Mitől függ a páratartalom? 

 

A zárt terek páratartalma több összetevő függvénye. A lakásokban az ott élők száma és napi tevékenységei nagyban meghatározzák, mennyi víz jut a légtérbe. Minél több személy él együtt, és minél több vizet használnak, annál nedvesebb lesz a levegő. Ez hatványozottan igaz azokra a lakásokra, ahol nincs kellő szellőzés. Ezekben a helyiségekben ugyanis nem cserélődik a levegő, a felgyűlt pára pedig bennreked.

 

Egy átlagos négyfős család több mint tíz liter vizet juttat minden nap otthona légterébe. Teszik ezt zuhanyzással, főzéssel, takarítással, fogmosással, légzéssel vagy izzadással. Ha elégtelen a légcsere az épületben, szinte biztosan magas lesz a páratartalom.

 

A magas páratartalom következményei

 

Ha a levegő nedvességtartalma túllépi a 45-55%-ot, akkor mondjuk, hogy magas a páratartalom. Ebben az esetben bizonyos helyeken a levegő nem fogja tudni tovább tárolni a vizet. Az alacsonyabb hőmérsékletű falrészeken a levegő eléri a harmatpontját. Itt kicsapódik a pára, és megjelenik a víz a szilárd felületeken.

 

Ez egyrészt nem tesz jót a falfestésnek, fabútoroknak, műtárgyaknak. Másrészt megágyaz a fekete penész telepeinek. Ez a magas páratartalom egyik leggyakoribb következménye. Ha a penészgomba megtelepedett otthonunkban, akkor nem könnyű megszabadulni tőle.

 

Így segít a Trotec TTK 95 E

 

Ahhoz, hogy a fekete gombatelepeket fel tudjuk számolni, nem elég a tüneti kezelés. Természetesen eltávolíthatjuk a foltokat a falakról, a csempék közül. Azonban ezután meg kell szüntetnük a penészedést kiváltó okot, a magas páratartalmat is.

 

Erre kiváló eszköz a Trotec TTK 95 E típusú páramentesítő készüléke. Ez a berendezés akár 90 négyzetméteres helyiségek párátlanítására is alklamas, mobilis készülék. Ezáltal akár több helyiségben is orvosolhatjuk a penszedés, a vizes falak problémáját.

 

A TTK 95 E működése

 

Az automatikusan működő páramentesítő folyamatosan méri a légtérben a nedvesség szintjét. A számunkra ideális páratartalmat mi programozhatjuk be a kezelőfelületen. Ha a készülék eltérést észlel a betáplált értékhez képest a légtérben, működésbe lép.

 

A páramentesítő hatékonyan segíthet a belső térben kiteregetett ruhák szárításában. Kivehető tartályban gyűjti a levegőből kivont vizet, melyet egyszerűen kiönthetünk. Ha a tartály megtelt, a párátlanító jelzi ezt számunkra. A Trotec készüléke időzítő funkcióval is rendelkezik, így igazán az igényeinkhez igazíthatjuk a működését.

 

Nem csak párátlanít

 

Igaz ugyan, hogy a TTK 95 E párátlanító funkciója csak szükség esetén kapcsol be. Azonban a készülék ventilátora folyamatosan működik. Az átáramoltatott levegő áthalad a berendezés szűrőjén. Ezáltal a párátlanító tisztábbá is teszi a beltéri levegőt. A nagyobb porszemek vagy állatszőrök gond nélkül fennakadnak a szűrőn. A levegőszűrő egyszerűen kivehető a készülékből és le is mosható.

Látható, hogy ez a minőségi, német készülék nem csak páramentesítésre, de légtisztításra is alkalmas. Ezáltal hozzájárul ahhoz, hogy otthonunk levegője egészségesebb és tisztább lehessen. Ha kérdése van, keresse munkatársainkat bizalommal!