Ha az építkezés vagy tetőfelújítás idején kifogunk egy kifejezetten esős időszakot, akkor azzal a ténnyel kell szembesülnünk, hogy beázik a lakás. Tető nélkül átáznak a falak és a bútorok, ami kedvez a penész kialakulásának. A vizes falak kiszárítása akkor is sok gondot okoz, ha még nem lakjuk a házat, és nincs berendezve. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan lehet gyorsan orvosolni ezt a problémát. 

 

Hogyan oldható meg gyorsan a vizes falak kiszárítása?

 

Az időjárást nem tudjuk befolyásolni az építkezés során, így előfordulhat, hogy átnedvesednek a falak, és nem lehet elvégezni a következő munkálatot, amíg ki nem szárítjuk azokat. Vizes falra nem vakolhatunk, és nem is burkolhatjuk semmilyen faanyaggal. Ilyenkor hatékony megoldás egy nagy teljesítményű falszárító ventilátor, amit kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki. Még jobb eredményt érhetünk el, ha a ventilátor mellett páramentesítőt is alkalmazunk, ugyanis a levegő páratartalmának csökkentésével gyorsabban fognak száradni a nedves falak, és elkerülhetjük a penészedést.

 

Falszárító ventilátor jellemzői

 

A webáruházunkban megrendelhető Aktobis WDH AB10 falszárító ventilátor radiális turbináinak köszönhetően hatalmas teljesítményre képes. Ezzel a robusztus felépítésű szárítóval meggyorsíthatjuk egy beázás során az átázott falak, pincék száradását, elősegíthetjük a vakolás és a festés egyes munkafázisait. Ezenkívül a nyílászáró közelébe helyezve gyorsan kihúzhatjuk vele a szennyezett, poros levegőt is, ha éppen erre van szükség a munkálatok során. Arra is kiválóan alkalmas, hogy a vizes szőnyeget megszárítsuk vele.

A készülékhez rendelhető kiegészítők segítségével a kifújt levegőt akár 10 méter távolságra is eljuttathatja, ami például a pincében való használatnál előnyt jelent. A 3 ágú elosztó lehetővé teszi, hogy egy ventilátor segítségével akár három különböző helyet is ellássunk. Strapabíró PSC-motorral működik, ami a nagy teljesítmény ellenére kifejezetten csendes.

Páramentesítővel segíthetjük a vizes falak száradását

 

A Trotec márka a párátlanítás terén magas minőséget jelent. A Trotec DH 25 S ipari párátlanító készülék naponta akár 40 litert elszív, ezáltal száraz környezeti levegőt tud biztosítani. Használatával megakadályozható, hogy a vizes falakon megjelenjen a penész, illetve elkerülhető, hogy a fémszerkezetek korrodálódjanak. Kompakt konstrukciójú, könnyen mozgatható berendezés, amelyen digitális kijelző segítségével állíthatjuk be a kívánt célértéket, illetve arra is van lehetőség, hogy folyamatosan üzemeltessük. Ez a kondenzációs szárítógép hideg, fűtetlen helyiségekben is jól működik. 

 

Béreljen nagy teljesítményű páramentesítő készüléket!

 

Ha Önnek nincs szükség hosszú távon egy ilyen ipari páramentesítő berendezésre, mert csupán a beázott falakat szeretné kiszárítani vele, nem feltétlenül kell megvásárolnia ezt a terméket. Cégünktől bérelheti is ezt a készüléket arra az időszakra, amíg az építkezési munkálatok során szükség van rá. 

 

Ha azonban majd a beköltözés után is szeretné biztosítani a lakás levegőjének optimális páratartalmát, érdemes háztartási páramentesítő készülékben gondolkodnia. Például a Trotec TTK 73E digitális párátlanító berendezés alkalmas arra is, hogy egy falszárító ventilátorral együtt alkalmazva gyorsan megszárítsa az átázott falakat, később pedig a lakásban is kitűnően alkalmazható az ideális páratartalom megteremtésére.

 

Amennyiben kérdése van a falszárító és a párátlanító készülékekkel kapcsolatban, keresse nyugodtan cégünk ügyfélszolgálatának szakembereit.