A legtöbben azt gondolják, hogy a mobil klíma inverteres verzióban kizárólag nyáron alkalmazható. Ezzel szemben a mai modern klímák már nem csak hűteni tudnak, de akár fűtésre is alkalmasak. Ennek köszönhetően akár egész évben biztonsággal használhatóak.   A mobil klímák használata rengeteg előnnyel jár. Nem csak költséghatékonyak, de környezetbarátak is, illetve könnyedén mozgathatóak. Utóbbinak köszönhetően akár rendszeres időközönként áthelyezhetjük más helyiségekbe.   De vajon milyen előnyei vannak a mobil klímáknak? Milyen helyiségekben érdemes őket alkalmazni, és miben más az inverteres mobil klíma? Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk!  

A mobil klíma inverteres verziójának előnyei  

Forró nyári napokon hűvöset, hideg téli napokon kellemes meleget szeretnénk. Természetesen ez külön-külön is megoldható, de mennyivel egyszerűbb, ha egyetlen eszköz alkalmazásával elérhetjük! Az inverteres mobil klíma  egyszerűen elhelyezhető a lakás bármely pontjába, így bármelyik évszakban élvezhetjük a kívánt benti hőmérsékletet.  

A hűtő-fűtő mobil klímák legnagyobb előnye a könnyű működtethetőség. Régebbi lakásoknál gyakran problémát okoz ezeknek a készüléknek az elhelyezése, hiszen nem mindig áll megfelelő hely rendelkezésre. Manapság könnyedén elhelyezhetjük a mobil klímákat a lakásban, szakember segítsége nélkül is.   Ezenkívül fontos pozitív tulajdonság még, hogy a mobil klíma gyorsan és kényelmesen üzemeltethető, egyenletes hűtést-fűtést biztosít, ezáltal jobb teljesítménnyel is bír.  

Mit kell még tudni a mobil klímákról?  

Természetesen a fenti előnyök mellett még számos további pozitív tulajdonsággal bírnak a mobil légkondicionálók. Nézzük, hogy melyek a legfontosabbak!   Az utóbbi években egyre több gyártó fordított figyelmet a környezetvédelemre. Épp ezért a klímák közt már kifejezetten sok energiatakarékos verzió található. Ezek használata nem csak energiát takarít meg, ezzel védve a Földet, de a pénztárcánkat is kíméli.  

A mobil klímák használatával elérhetjük, hogy a lakás különböző helyiségeiben eltérő hőmérséklet legyen. Ez azért nagyon fontos, mert például a fürdőszobába vagy a gyerekszobába magasabb hőmérsékletre van szükségünk, mint például a hálószobába. Ennek a készüléknek köszönhetően egyedi igényeinknek megfelelően állíthatjuk be a kívánt hőt.   Ha kültéren is szeretnénk kellemes meleget, akkor akár kültéri mobil klímát is vásárolhatunk.  

Hogyan válasszunk klímát?   

A mozgatható légkondicionáló készülékek minden helyiségben jó szolgálatot tudnak tenni. Ám mielőtt belevágnánk a vásárlásba, érdemes tisztában lenni néhány fontos információval, ami megkönnyítheti a döntéshozatalt.   Mivel az inverteres mobil klíma piacán rengeteg modell található, ezért könnyű belezavarodni, hogy melyiket érdemes megvásárolni. A legfőbb szempont, amit érdemes figyelembe venni, hogy milyen helyiségbe, helyiségekbe szeretnénk elhelyezni a légkondicionálót. Válasszunk ehhez megfelelő teljesítményű készüléket, hogy biztosan azt kapjuk, amire vágyunk. Webáruházunk kínálatában plusz funkciókkal ellátott klímákat is találhat. Bármely modellt válasszuk, ügyeljünk arra, hogy ezeket mindig megfelelően állítsuk be az optimális hőmérséklet érdekében. Emellett ne feledkezzünk meg az éves karbantartásról, hiszen ennek köszönhetően lehet klímánk hosszú életű.