Mit érdemes tudni, ha elektromos páramentesítőt szeretnénk vásárolni?

Az elektromos páramentesítő készülékek nevükből is következően elektromos árammal működnek. Az elektromos páramentesítők hatékony segítséget nyújtanak a túlzott pára elszívásában. A fölösleges nedvességet a párátlanító a belsejében kialakított hőmérséklet különbséggel vonja ki a levegőből, melynek során a páratartalom pára formájában kicsapódik és a gép erre kialakított tartályába kerül.  Megváltozik e a levegő hőmérséklete az elektromos páramentesítő használata miatt? Sokaknak az a félelmük, hogy az elektromos páramentesítők használata miatt csökken a lakásban a hőmérséklet. Ez alaptalan félelem, mert a lehűtött levegőt a párátlanító vissza is melegíti, ezáltal a helyiségben a hőmérséklet csökkenése nem következik be. Sőt azt mondhatjuk, hogy a párátlanító 2-3 C-kal melegebb levegőt fúj ki a beszívottnál. Ez azért is előnyös, mert a páramentesítésre főleg fűtési szezonban van szükség, és amekkora hőt a páramentesítő megtermel, annál kevesebbet kell fűteni.

Gazdaságos e az elektromos páramentesítő használata?

 Az elektromos páramentesítő használatával kapcsolatban a másik legpraktikusabb kérdés amely felmerülhet, hogy mennyi energiát fogyasztanak ezek a gépek. Természetesen az elektromos páramentesítőknél figyelembe kell venni a készülék áramfogyasztását, melyről a honlapokon a műszaki adatoknál, vagy a  párátlanító adattábláján értesülhetünk. A piacon nagyon sok olyan páramentesítő található, mely olcsó, de ha alaposan szemügyre veszi őket az ember, akkor gyakran rájön, hogy több áramot fogyasztanak ugyanakkora párátlanító teljesítmény mellett. Az általunk forgalmazott elektromos páramentesítők egyik különlegessége, hogy a legkevesebb áramot fogyasztók közé tartoznak és pár hónap után megtérül az áruk. A páramentesítés egyébként hozzájárul a fűtési költségek csökkentéséhez is, mert a szárazabb levegőt és a falakat kevesebb energiával lehet felfűteni.

Miért fontos az elektromos páramentesítők használata?

 A páramentesítés egyik fő célja az, hogy a penésztől megszabaduljunk. Hiszen az elektromos páramentesítő használatával a penész kialakulásához szükséges nedvesség tűnik el a levegőből. És mivel ez elemi összetevője a penésztelepeknek, e nélkül azok nem tudnak megtelepedni sem a falakon, sem egyéb területeken.  A másik ok az egészségünk védelme, hiszen a penész számos légúti megbetegedés kialakulásának kedvez illetve általános közérzetünket is rontja. Abban az esetben, ha véglegesen meg akar szabadulni a penésztől, az elektromos páramentesítő készülék jelenthet önnek megfelelő megoldást. Az elektromos páramentesítők használata nagyon könnyű és hatékony, a penészmegelőzést illetően pedig kifogástalan munkát végeznek. Ha szeretne még többet tudni az elektromos páramentesítők működéséről, kérjük böngésszen a termékeink között, ahol első osztályú páramentesítőket talál.