Elektromos páramentesítő készülék a penész kialakulásának megelőzésére

Úgy tartják, hogy elegendő szellőztetéssel megelőzhetjük a penész kialakulását. Sajnos, azonban ez nem mindig így van, mert lehetnek a lakásnak olyan sarkai, falai, amelyek az elhelyezkedés, az épület kialakítása miatt jelentősen hidegebbek, mint a helyiségben levő levegő hőmérséklete.

Mivel pedig a meleg levegő több nedvesség befogadására képes, a hideg felületeken le fog csapódni a pára. Ilyenkor az egyetlen megoldást az elektromos páramentesítő készülék jelenti, ami szabályozza a helyiség páratartalmát, ezzel féken tartva a lecsapódás és a penészgomba megtelepedésének lehetőségét.

Az elektromos páramentesítő készülék 50-60 százalék körül tartja a pára értékét, ami már túl száraz a penész kialakulásához, hiszen tudnivaló, hogy az a nedves környezetet kedveli. A páraelszívó állandó működés alatt is tartható, így amikor túl magas értéket észlel, azonnal bekapcsol, de ha nem szeretnénk egész nap felügyelet nélkül áram alatt tartani, akkor elégséges az is, ha naponta elindítjuk annyi időre, míg a levegő nedvességtartalma eléri az ideális szintet.

A penész nem egy veszélytelen dolog, így a legjobb ha meg tudjuk előzni, hogy egyáltalán megjelenjen a lakásban. De ha már egy két foltban is jelentkezik a probléma, akkor minél hamarabb orvosolni kell, mert allergiát és asztmát is okozhat, főleg gyerekek esetében. Az elektromos páramentesítő készülék ilyenkor is jó szolgálatot tesz, hiszen ha kiszárad a fal, akkor a penészedés oka is megszűnik és a továbbiakban már használhatjuk az ideális helyzet fenntartása érdekében is.