Kellemes vagy épp már kellemetlen meleg nyári napok? Ha nem tudja eldönteni, hogy melyik lenne Önnek a legmegfelelőbb, a fali vagy a hordozható klíma, mi segítünk pár hasznos tanáccsal! Mindenki nagyon szereti, mikor egy strandon, tóparton vagy akár egy tengerparton töltheti el az idejét. De amikor napokon vagy akár heteken keresztül 30°C felett van a napi hőmérséklet, és a szabadságának is vége, amikor már elviselhetetlen otthonában vagy munkahelyén a forróság, amikor már a falak ontják a meleget, akkor elkerülhetetlen egy fali vagy hordozható klímaberendezés beszerzése. Manapság szinte elengedhetetlen kellék egy klíma, legyen szó otthonáról vagy irodájáról. Egy üzleti megbeszélésen a tárgyalóban a feszült helyzettől és a levegő hőmérsékletétől sem kell izzadnia. Ebben a nyári melegben különösen fontos, hogy a komfortunk megmaradjon. Ki szeretne nedves ruhában végigdolgozni egy napot? Erre már kiváló megoldásként dúskálhat a klímák termékkínálatában. Sokféle márka, sokféle típusát megtalálhatja ma már az interneten keresgélve, ha ideje nem engedi, hogy ellátogasson egy bemutatóterembe. Minden igényt kielégítő információkat találhat ma már a különböző weboldalakon. Klímája kiválasztásánál fontos szempontokat figyelembe véve kell meghoznia a legjobb döntést. Nézzük a legfontosabb szempontokat, amiket vegyen figyelembe a klíma kiválasztása során
  • Mennyi pénzt szeretne rászánni?
  • Mennyire fontos a megjelenés és a design?
  • Hol szeretné használni, hány és mekkora helyiségben?
  • Van-e lehetőség a fal átfúrására?
Oldalfali klíma Az oldalfali klímával kicsi vagy közepes méretű helyiségek hűtését és télen igény szerint a fűtését is tudja biztosítani. Az oldalfali klíma a legelterjedtebb ma Magyarországon, mivel ennek a legkedvezőbb az ára. A másik oka, hogy ma már igen designos változatban is elérhetőek, nem kell feltétlen a fehér műanyag borítással megbarátkoznia. Akár kisebb boltba, üzlethelyiségbe, akár lakásának szobájába szeretné, ez a megoldás komfortos környezetet biztosít. Az oldalfali készülékek multi, azaz egy kültéri és több beltéri egységből álló rendszerben is elérhetőek. Így egy nagyobb lakás klimatizálása is megoldható egy kültéri és esetleg szobánként vagy helyiségenként egy-egy beltéri egységgel. Ebben az esetben minden beltéri egységhez tartozik külön-külön egy-egy infrás távirányító, mellyel egymástól függetlenül szabályozhatja a beltéri egységeket. Hordozható klíma Ha nincs lehetőség falbontásra, ha több helyiségben szeretné egyszerre használni a klímáját, akkor a lehető legjobb választás egy mobil klíma lesz. Nappal a nappaliban, éjszaka a hálószobájában élvezheti a kellemes hőmérsékletet. Könnyű áthelyezni egyik szobából a másikba. Irodai használat esetén akár több tárgyaló között is mozgathatja, csupán áramforrásra és egy ablak résre lesz szükség, amin keresztül egy flexibilis elvezetőcső segítségével a helyiségből összegyűjtött nedvességet kijuttathatja a szabadba. A klímaberendezés a levegőt lehűti és párátlanítja. Az alján található görgők segítségével könnyen áttelepíthető egyik helyiségből a másikba. Az alábbi funkciókat és tulajdonságokat vegye figyelembe, amikor hordozható klímát választ:  
  1. Hűtés, ha túl meleg van
  2. Fűtés, ha túl hideg van
  3. Párátlanítás a penészesedés elkerülésére
  4. Ventilátorként is működtethető a levegő hűtése nélkül
  5. Távirányítóval ellátott, hogy Ön kényelmesen, akár a fotelból irányíthassa kedve szerint
  6. Időzítő funkció, előre beállított idő után be- vagy kikapcsol
  7. Levegőszűrő, mely mosható, antibakteriális, a levegőminőség javítása érdekében
  8. Könnyen mozgatható, több helyiségben felváltva is használható
  Ha bizonytalan, hogy pontosan milyen berendezésre lenne szüksége otthona vagy irodája hűtésére, bátran keresse munkatársainkat, akik örömmel állnak rendelkezésére bármilyen kérdésben.