b300A száraz levegő ellen a légtisztító párásító berendezéssel léphetünk fel A párásítóról már hallottunk, a légtisztítóról is – vajon mit tud a két berendezés együtt? A légtisztító párásító, mint ahogyan arra már a nevéből következtethetünk egy 2in1 megoldást kínál azok számára, akiknél túl száraz a levegő és olyan környéken, városban élnek, ahol nem is elég tiszta. A légtisztító párásító tökéletes megoldás lehet a fővárosban, de még a kisebb városok forgalmas utcáinak lakásaiba is. Talán egy tanyán nem lesz rá szükség, ki tudja, hogy hol mennyire poros a környezet. De nézzük, hogy mit is tud pontosan a légtisztító párásító.
A párásító berendezés képes a száraz levegőjű lakás páratartalmát a megfelelő szintre emelni. A levegő optimális páratartalma 40-60 százalék között kell hogy legyen, az ettől alacsonyabb páratartalom jelenti a túl száraz levegőt, a magasabb pedig a túl nedveset – mindkettő egészségügyi problémákhoz vezet. A túl párás levegőben nagyon könnyen elszaporodnak a baktériumok és a gombák, amely gyengíti az immunrendszert, a túl száraz levegő pedig kiszárítja az orr nyálkahártyáját, ezzel pedig könnyen allergiás reakciókat idézhet elő.
Ha száraz a levegő, és ez mellé még a szennyezett levegő is párosul, akkor nagyon könnyen bejuthatnak a szervezetünkbe a baktériumok, vírusok stb., hiszen a száraz levegő tönkreteszi a nyálkahártyát, így egy belélegzéssel sokkal több baktérium és más káros anyag is jut be, mint egyébként. Nem beszélve azokról, akik már valamilyen pollenre allergiásak, és tüsszögve élik mindennapjaikat stb. – számukra egyébként is nélkülözhetetlen egy légtisztító berendezés.
A légtisztító párásító tökéletes kombinációt nyújt a hétköznapokban, segít a levegőt tisztán tartani és a megfelelő páratartalmat is előállítja, így szinte búcsút mondhatunk a kórokozóknak és baktériumoknak, hiszen lakásunkban nem számukra teremtünk megfelelő körülményeket, hanem a magunk és családunk számára. A gyengébb immunrendszerrel rendelkezőknek különösen ajánlott a légtisztító párásító.
 
Fontos a párásítók rendszeres karbantartása, tisztítása! Tartsa be a használati utasítás leírásait ezzel kapcsolatban. Emellett mindenképp javasoljuk a Secosan Stick, vagy a Liquit folyadék megvásárlását is, ami 6 hónapon keresztül jelentősen csökkenti a csíraszámot a készülékekben. a