A kérdés, miszerint „milyen párátlanítót vegyek” sűrűn előforduló, örökös téma, amire nagyjából annyi válasz adható, ahány a válaszadó. Mégis, vannak olyan, közös pontok, amelyek minden termék esetén kiemelendőek, és keresendőek. Ha ezek a jellemvonások maradéktalanul stimmelnek, akkor biztos lehet abban, hogy megfelelő készülék mellett teszi le a voksát. A minőség természetesen az első helyen áll. Megbízható funkcionalitás, és hatásmechanizmus. A gyakorlat szempontjából nagyjából ez a két tényező határozza meg legjobban a „minőséget”, mint elvárást. Ha a párátlanító eszköz professzionálisan, gyorsan állítja be otthonának páratartalmát, akkor már meg is szerezte az első jó pontot. Ez, azonban még kevés, a teljes sikerhez, ugyanis a fogyasztás is prioritást élvez.
 
Lehet egy szerkezet kifogástalan funkcionalitású, ha egyszer olyan sokat fogyaszt, hogy nem hogy nem hozza be az árát, de még jól rá is fizet a használatával. A gazdaságos működés tehát alapvető feltétel, és természetes elvárás, aminek a legtöbb gyártó maradéktalanul igyekszik megfelelni. A kezelőfelület milyensége sem egy utolsó szempont. Nyilván olyan gépet részesítsen előnyben, ami egyszerűen beüzemelhető, könnyedén, különösebb erőfeszítéstől mentesen beállítható, és napi foglalkozás nélkül használható.
 
Ha ezek a paraméterek mind a helyükre kerültek, akkor érdemes a fizikai lehetőségeket is alaposan felmérni. Mekkora hely áll a rendelkezésére? Milyen hangulatú szobába keresi az ideális párátlanító készüléket? A típus, a forma kiválasztásához ezek elengedhetetlenül fontos kérdések, amikre kizárólag őszinte válaszokkal érdemes felelnie. Így válik választottja a tökéletes párátlanítás, tökéletes eszközévé.