Az otthoni levegő szellőztetésére és hűtésére használt mobil klímának egyik legfontosabb feltétele a biztonságos kivezetés. Blogbejegyzésünkben a mobil klíma kivezetésmegoldásai lesznek terítéken, így megtudhatja, hogyan tarthatja karban klímáját a leghatékonyabban.  

A mobil klímák használata egyre elterjedtebb, különösen az okosotthonokban. Ennek egyszerű oka a mobilizálhatóságuk, kompakt méretük és hatékony teljesítményük. Egy mobil klímával könnyedén lehűtheti a kívánt helyiségeket anélkül, hogy a falra szerelhető modellekkel bajlódjon.  

Azonban amikor mobil klímát alkalmazunk otthon, nagyon fontos odafigyelnünk annak helyes karbantartására. A hagyományos klímaberendezésekhez hasonlóan a mobil klímának is szüksége van egy olyan megoldásra, ami lehetővé teszi a meleg levegő távozását.  

Többféle megoldás is létezik a mobil klímák felgyülemlett levegőjének kivezetésére. Falba ütött vájaton vagy nyílászárókon keresztül is megszabadulhatunk tőle. Mindkét esetben elvezetőcsőre lesz szükségünk.  

Miért fontos a mobil klíma kivezetése?  

Amikor légkondicionáló berendezést használunk, az elsődleges célunk egy helyiség vagy akár az egész lakás lehűtése. Egy klíma a nyári melegben különösen elengedhetetlen háztartási készüléknek számít.   Ha nem szeretne bajlódni a hagyományos, robusztus méretű és nehezen kezelhető, falra szerelhető klímák beüzemelésével, bátran ajánljuk a mobil klímákat. Ezek a szerkezetek szabadon hordozhatóak, így egyik helyiséget a másik után tudja lehűteni. Kezelése és karbantartása is egyszerűbben megoldható.  

Az egyetlen hátulütője a szerkezetnek a manuális kivezetés. Míg a klasszikus klíma rendelkezik egy külső, kivezetőegységgel, a mobil klímák kivezetését magunknak kell megoldanunk egy elvezetőcső segítségével. Hogy miért van erre szükség?  

Amikor bekapcsoljuk a klímát, a hideg mellett meleg levegő is keletkezik. Ha ezt kivezetés nélkül hagynánk termelődni a szobában, még melegebb hőmérséklet keletkezne, mintha egyáltalán nem használnánk klímát.   Az így termelődött meleg levegőt tehát mindenképpen a szabadba kell engednünk. Na de hogyan?  

Mobil klíma kivezetésmegoldások: Vágjunk lyukat a falba?  

Az egyik megoldás a mobil klímánál a meleg levegő kivezetésére egy vájat készítése a falban. Amennyiben ezt a megoldást választod, a mobil klíma csövének megfelelő lyukat kell ütnöd abba a falba, ahol szeretnéd, ha a meleg levegő kiáramolna.  

A cső körül keletkezett lyukat mindenképp szigetelni kell, ráadásul szakember segítsége is ajánlott. Amennyiben kérdése vagy kérése merülne fel a kivezetéssel kapcsolatban, bátran lépjen velünk kapcsolatba! A falon át történő kivezetés egyszerű, ám hosszú távon nem túl praktikus megoldás.  

A legnépszerűbb, mások által előszeretettel alkalmazott kivezetési forma a nyílászárókon át történő módszer.  

Kivezetés ablakon keresztül  

Az ablakon történő kivezetés már egy jóval észszerűbb megoldásnak tűnik, hiszen nem kell hozzá sem falat bontani, sem extra szigetelőmunkát végezni. Nem kell mást tenni, mint a nyílászárón keresztül kilógatni a mobil klíma csövét, amelyen távozhat a meleg levegő.   Egy műanyag panel ablakra való rögzítésével a kinti levegőt is távol tarthatja a beltéri helyiségektől, miközben hatékonyan távolíthatja el a meleg levegőt is. Az Airlock 100 ablaktömítés tökéletes segítséget nyújt a mobil klímák meleg levegőjének elvezetésére!   Mobil klíma kivezetés megoldások: Ön melyiket választja?