ttk54E/66E-ionizatorralHa olyan praktikákat keres, amelyekkel egyszerűen, és gyorsan oldhatja meg a páramentesítést otthon, akkor a legjobb helyen jár. Igaz, érdemes még az elején leszögezni, hogy tartós, kiegyensúlyozott végeredményt, pusztán a házi módszerek beiktatásával nem érhet el. Ettől függetlenül vészhelyzetben kiváló alternatívát kínálnak, ezek a pofonegyszerű tanácsok.

  1. Szellőztessen rendszeresen. Friss levegőre nagy szüksége van a szervezetnek. Az állot, szén-dioxidban dúskáló variáns csak álmosságot, fáradtságot szül, míg oxigéngazdag társa valódi felüdülést jelenthet. Nem csak ezért érdemes szellőztetnie. A megnövekedett páratartalmat is pillanatok alatt rendezheti ezzel a könnyed módszerrel. A legjobb, ha rövid ideig, kereszthuzat segítségével áramoltatja át otthonán a beengedett levegőt, ami kiűzi a magas nedvességtartalmat, s ideiglenesen kiegyensúlyozza a páratartalmat.
  2. Szerezzen be páramérőt! Ha a páramentesítést otthonában szeretné elvégezni, érdemes vásárolnia egy páramérő műszert, amely a lehető legnagyobb pontossággal kijelzi légterének aktuális páratartalmát. Az analizálás így válik egyszerű, és gyors folyamattá.
  3. Amit ne tegyen. Ha a páramentesítés otthonában rendszeresen előforduló probléma, akkor jó, ha megkeresi a felgyülemlő nedvességtartalom okát. Ha sűrűn teregeti ki a frissen mosott ruhákat, akkor jobb, ha ezt a tevékenységet a négy falon kívülre száműzi. A fürdés, zuhanyozás, mosogatás, vagy éppen a vasalás is páraképződéssel jár, de nyilván ezek ellen nem lehet mit csinálni. Igaz, ha az időtartamukat, vagy épp a víz hőmérsékletét mérsékelni tudja, akkor már sokat tett azért, hogy a páratartalom normalizálódjon.